Info Adventist

Adventiștii din Peretu renovează Unitatea de Primiri Urgențe la Spitalul din Roșiorii de Vede

Zi de bine – un proiect benefic, aparent neînsemnat, dar care a dat naștere altui proiect de o anvergură mult mai mare și cu un ecou mult mai larg.

În Sabatul din 17 martie 2018, o parte din tinerii Bisericii Adventiste din comuna Peretu, județul Teleorman, s-au implicat în proiectul Zi de bine, specific categoriei lor de vârstă.

Printre beneficiari au fost pacienții Spitalului Caritas din Roșiorii de Vede. În dialog cu directorul și managerul unității medicale, pentru obținerea acordului necesar desfășurării respectivului proiect, ne-a fost solicitată implicarea în renovarea Unității de Primiri Urgențe din cadrul spitalului. Cu un discurs tenace și empatic, doamna director medical, dr. Temelie Victoria, ne-a convins că la baza inițiativei stă dragostea si atașamentul față de profesie și de oameni.

Astfel, luni, 25 martie 2018, împreună cu 25 de membri din cele 5 biserici adventiste din Peretu, s-a demarat activ lucrarea propusă. S-a muncit asiduu, astfel că s-a renovat și secția de maternitate, depășindu-se cu mult orice așteptare din partea conducerii spitalului.

Demersul acesta a lăsat în urmă o imagine curată, demnă de respect și de cele mai frumoase aprecieri, s-au creat legături și relații de colaborare pentru noi proiecte, s-a transmis un mesaj clar al unui spirit creștin de sacrificiu și de împreună simțire, având deschise ușile pentru mult timp în viitor pentru orice activitate acolo.

La final am lăsat câte o carte – Viața lui Isus – ediția de lux, atât doamnei  director medical dr. Temelie Victoria, cât și domnului manager Adrian Miulescu, acesta din urmă arătându-ne că avea o altă carte adventistă în studiu dar în varianta electronică.

Credem că autenticitatea creștinismului rezidă și într-o implicare socială astfel încât semenii noștri să poată descoperi dragostea și frumusețea lui Dumnezeu în orice circumstanță.

Au consemnat pastorii Cosmin Șerban și Cornel Popescu.


Powered by WPeMatico


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *