Info Adventist

Coronavirusul face prima victimă adventistă

Credincioșii adventiștii de ziua a șaptea sunt îndemnați să se roage și să manifeste o compasiune asemenea celei a lui Hristos, în ce priveste situația coronavirusului, nu doar în China, ci la nivel mondial. De curând acesta coronavirusul a făcut prima victimă adventistă în China și amenință cu perturbarea activităților misionare publice din diferite regiuni ale lumii.

Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor din China furnizează echipamente de protecție pentru a ajuta autoritățile din domeniul sănătății publice să facă față focarului care a ucis mai mult de 1000 de persoane – dintre care doar două din afara Chinei – și a infectat mai mult de 45.000 din toată lumea, a declarat Robert Folkenberg Jr., Președintele Uniunii de Misiuni din China a Bisericii Adventiste.

În plus, membrii bisericii asistă profesioniștii chinezi din domeniul medical prin toate mijloacele posibile, a adăugat el.

„Frații și surorile noastre din China se încred zilnic în puterea lui Dumnezeu”, a transmis acesta. „Ei fac, de asemenea, tot ce pot pentru a susține spitalele și profesioniștii din domeniul medical direct implicați în combaterea virusului în aceste momente dificile. Rugăciunile dumneavoastră de susținere înseamnă foarte mult pentru ei.”

Sunt disponibile puține detalii cu privire la credinciosul adventist care s-a stins din viață, și se știe că cel puțin alți cinci membri ai bisericii se luptă cu boala, a spus Folkenberg. Numeroase biserici adventiste se găsesc chiar în Hubei, provincia chineză din care a izbucnit focarul.

Se știe puțin despre coronavirus. Se crede că începe cu o febră urmată de o tuse seacă, iar după o săptămână apar dificultăți de respirație, potrivit BBC. Pentru a evita infecția cu noul coronavirus, agenția de știri recomandă spălarea mâinilor cu săpun sau gel de mâini, evitarea atingerii ochilor, nasului și gurii și păstrarea unei distanțe de un metru de persoanele care tușesc.

Președintele Bisericii Adventiste Ted N.C. Wilson, care a făcut joi, 30 ianuarie, un apel la rugăciune pentru China și pentru celelalte regiuni ale lumii afectate de coronavirus, a spus că noile restricții impuse de izbucnirea epidemiei ar putea duce la perturbarea activităților misionare.

„Poate apărea o întrerupere a activității misionare în orice zonă în care apar restricții ca urmare a dezastrelor sau a unor situații neobișnuite”, a spus acesta.

 Cu toate acestea, pastorul Wilson spune că „membrii bisericii au oportunitatea de a manifesta compasiunea lui Hristos în ajutarea celor care se tem sau în a îndeplini nevoile celor aflați în aceste situații dificile.”

„În orice parte a globului ne-am afla, este important să ne dăm seama de faptul că fiecare situație reprezintă o oportunitate pentru misiune și pentru a le sluji oamenilor prin implicarea tuturor membrilor și în numele lui Isus”, a adăugat el.

Wilson i-a atenționat pe credincioși cu privire la necesitatea rugăciunii înainte de a acționa.

„Vă îndemn să vă rugați pentru ținerea sub control și eradicarea acestei boli grave, pentru siguranța tuturor celor afectați, atât din China cât și din afara ei, și pentru cei care au pierdut persoane dragi”, a spus pastorul Wilson. „Acum, când ne apropiem de sfârșitul istoriei acestui Pământ și de revenirea lui Hristos, folosiți orice ocazie pe care o aveți la dispoziție pentru a-I permite Duhului Sfânt să lucreze prin intermediul dumneavoastră și să atingă viețile oamenilor.

Sursa: Adventist Mission

Powered by WPeMatico


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *