Info Adventist

Dumnezeu și astronomul

Ce ne spune universul despre Dumnezeu?

Robert Jastrow a fost directorul fondator al Institutului Goddard pentru Studii Spațiale al NASA și primul președinte al Comitetului de Explorare Lunară. În această calitate, dar și în altele, Jastrow s-a aflat într-o poziție unică pentru a înțelege astronomia și cosmologia în contextul dezvoltării unei înțelegeri științifice moderne. Asemenea multora din generația sa de oameni de știință, și el s-a luptat cu implicațiile unui univers în expansiune care a fist creat dintr-o dată, într-un trecut finit. Aceasta și alte caracteristici uimitoare ale universului au fost descoperite de-a lungul carierei lui. Cum reacționează un agnostic declarat în fața dovezilor?

Dumnezeu și astronomul (God and the Astronomer) este un scurt film ce abordează implicațiile informațiilor pe care le avem cu privire la univers. În acest film captivant, Jastrow oferă o perspectivă unică cu privire la Dumnezeu și la astronomie, o perspectivă aproape imposibil de ignorat.

Dumnezeu și astronomul este mai mult decât o știință și o filosofie fascinante – este o călătorie de la observatorul de pe Muntele Wilson, de deasupra orașului Los Angeles, spre începutul universului. Este, de asemenea, o explorare, și nu numai o explorare a materiei și spațiului, ci și a minții, logicii și credinței umane. Indiferent dacă sunt, sau nu, oameni de știință, Dumnezeu și astronomul va fi, pentru mulți dintre cei care îl urmăresc, unele dintre cele mai fascinante cinci minute și patruzeci și cinci de secunde pe care le vor privi vreodată, spun creatorii filmului.

Filmul a fost lansat marți, 22 mai, în cadrul proiectului Ioan 10:10, o colecție vastă de filme scurte ce abordează întrebări importante cu care se confruntă fiecare creștin: Există Dumnezeu? Este Biblia demnă de încredere? Învierea lui Isus a avut, într-adevăr, loc? De ce există atâta rău, atâta durere și atâta suferință în lume? Cum descoperă creația un Creator?

Fiecare film inclus în proiectul Ioan 10:10 este destinat întăririi credinței creștinilor și împărtășirii ei celor care încă nu cred, a spus Timothy Standish din cadrul Institutului de Cercetare Geoscience. Proiectul Ioan 10:10 oferă resurse excelente pentru biserici, școli și indivizi, explică Standish, resurse care pot fi folosite de-a lungul întregului an și pentru evenimente speciale precum Sabatul Creației, o zi specială anuală în care Biserica Adventistă se concentrează asupra lui Dumnezeu și a creației Sale. În acest an, Sabatul Creației este programat pentru data de 27 octombrie.

„Sunt deosebit de încântat să văd cum crește această colecție de filme din cadrul proiectului Ioan 10:10, a spus Standish. „Dumnezeu și astronomul reprezintă o extindere valoroasă a colecției de mai mult de 60 de filme disponibile deja pe pagina de internet a proiectului.”

Lad Allen, cel care a regizat Dumnezeu și astronomul, a adăugat: „Împreună cu colegul meu Jerry Harnad mi-am dedicat ultimii mai mult de 40 de ani răspândirii Evangheliei prin intermediul filmelor. Pentru noi, proiectul Ioan 10:10 reprezintă o oportunitate minunată de a împărtăși lumii producțiile și credința noastră creștină.”

Allen a fost foarte clar cu privire la caracterul misionar al filmului. „Sper ca Dumnezeu și astronomul să fie folosit pentru întărirea credinței credincioșilor și – poate chiar mai important – câștigarea inimilor și minților multora pentru Hristos”, a spus el.

Sursa: Adventist Review

Powered by WPeMatico


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *