Info Adventist

Fathers, film documentar adventist nominalizat pentru un premiu internațional

Fathers, film documentar adventist nominalizat pentru un premiu internațional

La ediția din acest an a Festivalului de Film Religion Today (lit.: religia azi), care va avea loc miercuri, 9 octombrie, în Trento, Italia, au fost înscrise în concurs peste 1700 de filme din diferite regiuni ale lumii. Cu toate acestea, Fathers (Tați), a fost ales pentru a fi proiectat în cadrul festivalului și nominalizat pentru un premiu.

Fathers este rezultatul unei strânse colaborări”, a spus Adrian Duré, producător TV și regizor în cadrul centrului media Stimme der Hoffnung din Germania și producător executiv al filmului documentar. „Fathers este rezultatul viziunii și devotamentului a numeroase persoane din toată lumea. Fathers este un exemplu clar și real al colaborării și a ceea ce putem face atunci când lucrăm împreună”, a explicat Duré.

De ce Fathers? Tații joacă un rol foarte important în familii”, spune Adrian Duré. „Unele roluri sunt specifice taților, în timp ce altele se manifestă foarte diferit de cele ale mamelor. Am hotărât să creăm un material care să se concentreze asupra taților pentru a orienta, motiva și sublinia privilegiul și procesul asumării responsabilității de a fi tată.”

Paternitatea este o experiență unică însă, în același timp, este și o responsabilitate uriașă. A fi tată este un privilegiu, însă este o problemă serioasă. Numeroși tați și familii din toată lumea au nevoie de mai multe informații referitoare la ceea ce înseamnă a fi tată în societatea complexă în care trăim, o societate în care femeile își asumă o varietate de roluri, în care, uneori, rolul tatălui este diminuat, și în care este nevoie să subliniem rolul important pe care îl joacă familie. S-a scris mult despre rolul mamei, însă mult mai puțin despre valoarea tatălui. Recunoscând această nevoie, Fathers își propune să creeze materiale concrete, cu un caracter pozitiv, dedicate familiilor, prin intermediul cărora va sublinia relevanța rolului tatălui pentru familii.

Proiectul coincide cu aniversarea a 100 de ani de la organizarea Departamentului Viața de Familie în cadrul Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, oferind materiale care să motiveze, să inspire și să întărească familiile din toată lumea. Este un efort susținut de experți adventiști din domeniul vieții de familie și al educației.

Fathers este un film documentar intercultural produs în colaborare cu centre media din Austalia, Liban, Coreea de Sud, Spania, Mexic și Africa de Sud. Filmul de 45 de minute urmează povestea a șase tați din culturi diferite, cu bucuriile și provocările lor. Aceștia spun șase povești, însă sunt uniți de aceeași experiență: privilegiul de a fi tată.

Filmul documentar poate fi urmărit aici.

Sursa: EUD News

 

 

Powered by WPeMatico


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *