Info Adventist

Sugestii de lectură – Libertatea uitării de sine – Calea spre adevărata bucurie creștină

Libertatea este una dintre dorințele milenare ale omenirii. Din cele mai vechi timpuri, trecând prin epoci revoluționare, deviza „libertate” a fost una care i-a însuflețit pe oameni… Dar, libertatea adevărată nu se poate obține prin nici o mișcare de mase, ci numai individual…

LIBERTATEA UITĂRII DE SINE – CALEA SPRE ADEVĂRATA BUCURIE CREȘTINĂ, de Timothy Keller, Editura Kerigma, Oradea, 2014…

Timothy Keller este un apologet al creștinismului binecunoscut pe plan mondial. A studiat la Seminarul Teologic Gordon – Conwell din cadrul Universității Bucknell și la Seminarul Teologic Westminster. Este pastorul Bisericii Prezbiteriene Redeemer din Manhattan, New York, pe care a întemeiat-o în 1989 împreună cu soția sa Katty, și cu cei trei fii ai lor. Biserica a crescut până la șase mii de membri ce participă regulat la serviciile divine, are un mare număr de biserici-surori și desfășoară o lucrare de înființare de biserici în marile orașe ale lumii.

„O lucrare de mici dimensiuni, dar excelentă. Este o carte cu adevărat eliberatoare pentru oricine este îngrijorat de ceea ce cred alții despre el, sau care este prins într-un conflict…Vei găsi aici o explicație care îți arată clar de ce este viața ta în starea în care este și apoi vei afla cum s-o aduci pe calea libertății.” – Tim Chester, director al Institutului Porterbrook.

Încă de la început autorul clarifică scopul pe care îl urmărește prin această lucrare: „Care sunt caracteristicile unei inimi schimbate radical, prin harul lui Dumnezeu? Dacă ne încredem în Dumnezeu, cum trebuie să fie inimile noastre? Aici nu este vorba doar despre comportamentul virtuos din punct de vedere moral. Este foarte posibil să facem tot felul de lucruri virtuoase din punct de vedere moral, chiar dacă inimile noastre sunt pline de teamă, de mândrie sau de dorința după putere. Este vorba despre inimi care au fost schimbate de la rădăcină, prin harul lui Dumnezeu – și despre felul în care această schimbare se reflectă în viața reală.”(p.5)

Cartea are doar 46 de pagini în format mic, dar este plină de gânduri mari și se citește dintr-o suflare.

„În această cărticică utilă, Dr. Keller descrie o imagine irezistibilă a persoanei smerite din punctul de vedere al Evangheliei, care este atât de captivată de Domnul ei, încât este eliberată de nevoia constantă de a se gândi la sine. Noi am fost inspirați de ea: ne rugăm să fii și tu.” – Christopher & Carolyn, Cursul de instruire Cornhill, Londra.

Cartea începe cu un prolog intitulat Libertatea de sine și se încheie cu o concluzie intitulată Gânduri și întrebări pentru reflecție. Între acestea două sunt cele trei capitole :

  • Condiția sinelui omenesc natural;
  • Înțelegerea transformată a sinelui;
  • Cum să obținem înțelegerea transformată a sinelui.

Este o lectură benefică și care pune pe gânduri… Spor la citit și la înțeles…

Dr. Valeriu Petrescu

Powered by WPeMatico


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *