Info Adventist

Un om nou, în Hristos, chiar după gratii

“… am fost în temniţă, şi aţi venit pe la Mine.” Matei 25:36 

Joi, 26 aprilie 2018 Penitenciarul Jilava a avut parte de un eveniment inedit. Într-o atmosferă de sărbătoare și cântec a avut loc primul botez desfășurat în interiorul acestei închisori, botezul unui deținut aflat în detenție pe viață.

Din anul 2009, alături  de grupa de voluntari a Asociației Serviciul Umanitar pentru Penitenciare (ASUP), s-a format o nouă grupă ce număra atunci 12 voluntari, pentru început din rândurile membrilor Bisericii  Adventiste Grant, iar apoi și dintre membrii altor biserici din București. Această grupă a început să desfășoare în Penitenciarul Jilava, în fiecare zi de sâmbătă, programe spirituale pentru toți acei oameni aflați după gratii, care si-au manifestat dorința pentru acestea.

După un timp, o parte dintre acești deținuții s-au arătat interesați în a participa și la studii intensive din Cuvântul lui Dumnezeu, în vederea primirii botezului biblic. Așa se face că din anul 2016, pastorul Teofil Petre iar apoi pastorul Sorin Goleanu au studiat în fiecare zi de miercuri cu o grupă frumoasă de deținuți fiecare adevăr al Sfintelor Scripturi. Din rândurile acestor cursanți, domnul Doreață Florin a fost primul candidat pentru botez dar și primul care s-a putut bucura chiar in mijlocul unui penitenciar de un serviciu divin pentru botez.

La botezul său au fost prezenți o parte dintre voluntarii activi în Penitenciarul Jilava dar și un număr de aproximativ 30 de deținuții care au oferit o notă aparte momentului prin muzica deosebită pe care au interpretat-o singuri sau alături de voluntari, dar și prin intervențiile de suflet pe care le-au avut.

“Sunt așa bucuros că prietenul meu Florin a făcut pasul acesta important..! Dumnezeu să îl binecuvinteze!” – a mărturisit Daniel, unul dintre deținuți.

Cuvantul biblic pentru această ocazie a fost rostit de către pastorul Gabriel Kadar, responsabilul la nivelul Conferinței Muntenia cu programele religioase care se organizează în penitenciare în această regiune de țară, cuvânt prin care a amintit  despre ceea ce înseamnă să fii într-adevăr un om nou, în Domnul Isus Hristos,
“Sunt deosebit de încântat de faptul că am participat la acest eveniment, în care am putut vedea o nouă minune a lui Dumnezeu. Apreciez mult lucrarea pe care voluntarii o fac cu ajutorul Domnului în acest loc.” a declarat la final pastorul Kadar.

“Bucuria care se citea pe fața lui Florin, bucurie ce trăda liniștea sa sufletească, a fost cea care m-a impresionat cel mai mult” ne mărturisea cu emoție doamna Nicoleta Nedelea, voluntară în cadrul echipei de organizare a acestei activități.

“Deși mi-aș fi dorit mult să putem desfășura acest serviciu divin de botez în cadrul bisericii, acest lucru nu a fost posibil deoarece regimul de detenție pe viață al domnului Doreață nu permitea acest lucru, Acum sunt însă convins că a fost mai bine așa, gândindu-mă la toți acei deținuți care în acest fel s-au putut bucura de acest eveniment. Am rămas deosebit de impresionat și laud pe Dumnezeu pentu decizia multora dintre ei de a urma curând exemplul prietenului lor, Florin, decizie arătată la final prin ridicarea mâinii” a spus pastorul Sorin Goleanu, coordonatorul voluntarilor Bisericii Adventiste în Penitenciarul Jilava.

În prezent numărul voluntarilor implicați în acest penitenciar, atât din partea ASUP cât și dintre cei ai biseiricii, sunt de peste 70 de persoane.

La acest moment există demersuri penru formarea celei de a treia grupe de voluntari, care să desfășoare programe de sanatate și spirituale în cadrul spitalului din Penitenciarul Jilava.

În scurt timp postul de televiziune Speranța TV va transmite imagini înregistrate în cadrul acestui botez.Powered by WPeMatico


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *