Copii și tineri

Aproape de TINEri

În perioada 20-22 noiembrie 2015, la Centrul de Tineret de la Sătic, județul Argeș, a avut loc Convenția Liderilor de Tineret din cadrul Conferinței Oltenia. Invitații speciali ai evenimentului au fost Daniel Chirileanu, directorul Departamentului Tineret al Uniunii de Conferințe  și Aurel Neațu, președintele Conferinței Oltenia. Prin seminarele prezentate, cei prezenți au redescoperit importanța slujirii generației tinere și totodată unele modalități concrete pentru organizarea de întâlniri atrăgătoare pentru tineri.

În cadrul programului s-a făcut o trecere în revistă a evenimentelor organizate la nivelul bisericilor locale, după care au fost propuse și alte proiecte pentru perioada următoare. De asemenea, participanții au fost încurajați să aibă o viață de rugăciune și devoțiune personală  pentru a fi modele autentice și a avea parte de binecuvântarea Cerului în slujirea tinerilor. Traseul spiritual organizat sâmbătă seara a încurajat cercetarea de sine  și stabilirea unor ținte precise pentru noul an.

La finalul întâlnirii au fost amintite proiectele concrete care se vor desfășura în perioada următoare la nivelul bisericii locale precum și la nivelul fiecărui județ. Astfel, sabatul tineretului, clasa prietenilor și ora tinerilor (OT2)  sunt doar câteva din activitățile recomandate pentru perioada următoare. Cartea biblică propusă pentru studiu în noul an este Proverbe, iar pentru lectură suplimentară s-a recomandat cartea Hristos este totul, prietene!

Speranța organizatorilor este ca participanții la convenție, să nu uite de promisiunile făcute lui Dumnezeu în cadrul evenimentului. Prin urmare, prietenia cu Dumnezeu, dragostea pentru tineri demonstrată prin activitățile organizate, dar și colaborarea eficientă cu ceilalți adulți din biserică pot contribui la realizarea scopului și anume apropierea de TINEri – acum și pentru veșnicie.

 

Florin Răduț, director Tineret, Conferința Oltenia

 

12291201_989304434441716_1429443091865523445_o