Evenimente

ASI in Oltenia

Asociaţia pentru Suport şi Iniţiativă (ASI România) a organizat un eveniment de prezentare la Râmnicu Vâlcea, în dorinţa de a face mai bine cunoscute activitatea şi proiectele ASI la nivel naţional şi regional.

Întâlnirea a avut loc în ultima sâmbătă a lunii ianuarie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Râmnicu Vâlcea, şi s-a bucurat de o prezenţă deosebită. O sală de 540 de locuri a fost aproape plină cu musafiri veniţi din toate părţile Conferinţei Oltenia.

Dimineaţa s-a derulat în mare parte pe structura unui program de biserică, cu ajustări gândite pentru a adapta desfăşurarea la o sală publică. La deschiderea evenimentului s-a cântat mai mult, a urmat un moment de consacrare prin rugăciune, iar Şcoala de Sabat a împletit armonios atât studiul cât şi închinarea prin imnuri creştine. Deşi tot programul a durat fix 3 ore (10-13), fragmentarea lui în module de 20-30 de minute a făcut ca oboseala să nu se instaleze, la aceasta contribuind atât diversitatea cât şi dinamica prezentărilor.

Un cuvânt de salut şi de motivare a evenimentului au avut Aurel Neaţu, preşedintele Conferinţei Oltenia, şi Remus Benţa, preşedintele ASI România. În ideea cunoaşterii mai îndeaproape a organizaţiei ASI, s-a desfăşurat şi o masă rotundă, unde reprezentanţi de marcă ASI România alături de Eduard Călugăru, trezorierul Uniunii, au răspuns mai multor întrebări despre activitatea acestei organizaţii. A urmat predica, ce a fost susţinută de fratele Marius Munteanu, preşedintele Uniunii de Conferinţe.

Programul de după-amiază a cuprins prezentarea seminarului „Preţul excelenţei din perspectivă biblică” susţinut de prof. dr. Leonard Azamfirei, rectorul UMF din Târgu Mureş, iar seara, urmând tradiţia evenimentelor ASI, a avut loc un concert deosebit de muzică creştină. Invitaţii care au încântat publicul au fost: formaţia Noblesse (Bucureşti), grupul vocal bărbătesc Pro Deo (Buzău) şi violonista Corina Spătariu, acompaniată la pian de Monica Colcer.

Prin astfel de întâlniri, ASI România doreşte să comunice mai bine filosofia asociaţiei, să responsabilizeze publicul larg şi să consolideze parteneriate cu scopul slujirii semenilor.

Christian Sălcianu, prezbiter Râmnicu Vâlcea