Copii și tineri

Daniel, un model pentru copii

Copiii sunt plini de viaţă, voie bună şi fericiţi chiar cu acele lucruri care nu mai im­presionează pe adulţi. Prin urmare, cu toţii putem învăţa de la ei indiferent de statutul social, vârsta sau originea noastră. Astfel, în Conferinţa Oltenia au fost programate în lu­nile noiembrie şi decembrie mai multe întâl­niri pentru a marca deschiderea activităţilor pentru copii.

La evenimentele organizate în judeţele Teleorman (Biserica Adventista Plosca nr.3, Biserica Adventistă Crângu), Dolj (Biserica Adventistă Catargiu), Gorj (Biserica Adven­tistă Târgu Jiu nr. 2), Argeş(Biserica Adven­tistă Piteşti) au participat peste 450 de copii împreună cu instructorii şi părinţii lor.

În cadrul întâlnirilor au fost prezentate activităţile organizate în trecut, dar şi cerin­ţele pentru noul an. Astfel, pe lângă imnurile specifice categoriei de vârstă, dar şi psalmii ce vor trebui memoraţi, cei prezenţi au descope­rit că în perioada următoare vor studia viaţa personajului biblic Daniel. De asemenea, cei care au îndeplinit cerinţele necesare au depus un angajament şi astfel au fost învestiţi ca li­curici sau exploratori.

Pentru copiii preşcolari a fost promovat noul program numit „castori”, care răspunde nevoilor specifice vârstei lor. Apoi participan­ţii au fost încurajaţi să se înscrie în proiectul care promovează lectura, şi anume „Cine ci­teşte creşte”.

Zâmbetul, inocenţa şi bucuria copiilor dorim să fie binecuvântate de Dumnezeu şi totodată să fie întâlnite şi la adulţii din preaj­ma lor. Speranţa tuturor este ca în noul an de activităţi, aşa cum sunt şi saluturile de la programele de licurici şi exploratori, fiecare copil şi adult să răspundă la chemarea divină pentru slujire prin cuvintele CU BUCURIE! GATA ORICÂND!

Gusti Angheluță, asistent director departament tineret, Conferința Oltenia