Evenimente

Festivaluri de creatie si interpretare pentru generatia tanara in Oltenia

Cuvintele lui David “vine tineretul Tău la Tine, ca roua” (Ps.110:3) s-au împlinit pe teritoriul Conferinței Oltenia în luna februarie, când au fost organizate de către Departamentul de Tineret două evenimente pentru generația tânără.

În sabatul din 14 februarie 2015, a avut loc la Biserica Adventistă din Pitești Festivalul de creație și interpretare cu tema Prietenia de nota zece. Tinerii din județele Argeș și Vâlcea au avut posibilitatea ca prin poezie, muzică vocală sau instrumentală, proză, scenetă, film de scurt metraj sau pictură să arate importanța prieteniei adevărate. De asemenea, cei prezenți au putut participa la trei seminare și anume: Prietenia dintre fete și băieți, Prietenia de pe rețelele de socializare și Amiciția adevărată.

Tinerii au avut câteva provocări pentru ziua respectivă, printre care și oferirea de cărți unor persoane din oraș. Astfel, au fost împărțite cărți vânzătorilor din câteva spații comerciale, trecătorilor, precum și oamenilor din spital. Curajul, creativitatea și spiritul de misiune al tinerilor au fost demonstrate cu prisosință în această ocazie.

După aceea, în sabatul din 21 martie 2015 în Biserica Adventistă Catargiu din Craiova s-a desfășurat Festivalul de creație și interpretare pentru copii, intitulat Samuel având moto-ul Iată-mă sunt gata! Copiii din județele Dolj și Mehedinți au lăudat prin cântece, poezii și muzica instrumentală sau vocală pe Dumnezeul care a fost preocupat de tânărul Samuel.

Îmbucurătoare a fost participarea la eveniment a unor copii care nu sunt din familii adventiste. De asemenea, prezența adulților, părinți sau bunici, a încurajat “micii artiști” în ceea ce au avut de prezentat. Participanții, indiferent de vârstă au fost motivați să trăiască fiecare zi în ascultare de Dumnezeu ca și Samuel. Au fost oferite diplome tuturor celor înscriși la festival, precum și instrumente speciale de scris celor prezenți la eveniment.

Organizatorii speră din toată inima ca prin astfel de evenimente să încurajeze generația tânără să slujească cu bucurie lui Dumnezeu până în ziua în care părinți și copii, vor putea sta alături de Dumnezeu pentru eternitate.

Florin Rădut, director Tineret, Conferința Oltenia