Copii și tineri

ICE AGE – Tabăra de exploratori

În perioada 4-8 ianuarie 2016 la Centrul de Tineret de la Sătic, județul Argeș, a avut loc tabăra pentru copiii din clasele I-VIII, intitulată ICE AGE.  Invitatul special al evenimentului a fost pastorul Beniamin Stan, directorul  programului de exploratori la nivel național.

Participanții au putut fi implicați în diversele activități propuse de către organizatori, dintre care amintim următoarele ateliere: pictură pe sticlă, geocaching, prim-ajutor, vreme, quiling, origami. În cadrul programului nu au lipsit nici drumețiile montane sau traseele tematice, care i-au provocat pe copii să socializeze, să manifeste spirit de echipă și să-și testeze cunoștințele dobândite din anumite domenii. De asemenea, participanții s-au bucurat de spectacolul naturii sub covorul de nea, de plimbarea cu sania într-un cadru mirific și de acțiunile creative întreprinse, prin care, zăpada proaspăt căzută, prindea formă sub mâini jucăușe.

Evenimentul a demonstrat că este nevoie de mai multă implicare în lucrul cu copiii, de pasiune în fiecare acțiune promovată și de o atitudine corespunzătoare pentru ca inimile celor mai mici să fie atrase de valori spirituale și de familia bisericii. Bucuria, prietenia și dorința de slujire a copiilor  arată că indiferent de „gheața” existentă în societate atitudinea pozitivă poate ajuta la „topirea” indiferenței și nemulțumirii.

FLORIN RĂDUȚ

Director Tineret Conferința Oltenia