692 persoane primesc ajutor în cadrul proiectului ADRA ”Sprijin umanitar COVID-19”
Apariția COVID-19 a produs un proces de adaptare continuă. Copii învață de acasă, părinții nu mai au un loc de muncă sau au un venit mai mic, bătrânii sunt protejați prin autoizolare. Cifrele cu persoane afectate direct cresc alarmant, măsurile se întețesc, carantina devine noul stil de viață.
În acest context de stare de urgență, nu doar declarată, ci prezentă în fiecare familie, Agenția Adventistă Pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România își mențiune misiunea vie. Bătrâni, copii, familii vulnerabile, antreprenori captează întreaga atenție a echipei ADRA România care încearcă să ofere ajutor concret pentru contextul prezent.
În cadrul proiectului ”Sprijin umanitar COVID-19”, special creat pentru situația actuală, ADRA România își propune diminuarea riscurilor generate de apariția virusului COVID-19 în rândul populației, obiectivul fiind atins prin promovarea măsurilor de prevenție și adaptabilitate socio-economică și prin asigurarea necesarului de produse de bază pentru menținerea siguranței.
Astfel că, în săptămâna 22 – 28 martie 2020, ADRA România a fost alături de 692 de persoane, respectiv:
- 320 persoane provenite din medii defavorizate (familii monoparentale, familii cu mulți copii, cu venituri reduse, populație roma etc.) au primit pachete cu alimente de bază în contextul COVID-19;
- 127 bătrâni au fost sprijiniți cu alimente de bază în vederea asigurării protecției și siguranței sociale, aceștia făcând parte din populația cu risc crescut în contextul COVID-19;
- 90 părinți și copii au fost ajutați cu alimente de bază și trusou pentru bebeluși în cadrul proiectului ”Sprijin pentru nou-născuți”, proiect ADRA România desfășurat în parteneriat cu un spital din județul Prahova;
- 74 de antreprenori au primit servicii de instruire și consiliere antreprenorială în vederea suspendării sau desfășurării activităților economice în limitele impuse de lege;
- 46 de bătrâni singuri, la limita subzistenței, fără aparținători care locuiesc în condiții precare și 29 mame singure de etnie romă cu copii între 0 și 2 ani au primit zilnic hrană caldă la domiciliu și servicii medicale generale și de prevenție, precum și servicii sociale și de consiliere psihologică;
- 6 persoane, victime ale violenței în familie din ”Centrul de Primire în Regim de Urgență pentru Victimele Violenței în Familie – Casa ADRA”, au primit asistență medicală, socială, psihologică, juridică, tichete de masă și au fost transportate cu autoturismul la supermarket pentru cumpărături în vederea reducerii riscului infectării cu virusul COVID-19.
Ajutorul umanitar ADRA România, constând în servicii de informare, conștientizare, consiliere și în distribuție de alimente și produse de igienă a fost efectuat de către personalul calificat al echipei ADRA care a acționat conform politicilor de securitate și siguranță și a normelor impuse de legile actuale ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Grupului de Comunicare Strategică, Ministerului Sănătății, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), în parteneriat cu autoritățile locale și instituții acreditate, unele servicii specializate fiind externalizate.
”În cadrul proiectului ”AICUM Babadag”, ADRA deservește 80 de beneficiari proveniți din categorii vulnerabile: bătrâni și mame cu copii foarte mici (0-2 ani). Pentru depășirea situației de criză pe care o cunoaștem toți, dar pe care o resimt mai ales ei, beneficiarii primesc subvenții sociale și o masa caldă pe zi, precum și servicii specializate cum ar fi: servicii de consultații generale și specializate, servicii medicale de prevenire, servicii sociale suport pentru îngrijirea bătrânilor la domiciliu, servicii sociale de baza pentru mamă și copil, servicii de sprijin psihologic pentru depășirea situațiilor de risc, servicii de informare cu privire la drepturile cetățenești, serviciul de ambulanță socială. Situația actuală cauzată de apariția virusului COVID-19 acutizează nevoile beneficiarilor, însă ADRA oferă acțiuni adaptate și țintite acestor nevoi” a declarat Adrian Ballai, Manager Proiect ADRA România.
”COVID-19 așază bătrânii într-o situație vulnerabilă. Fiind la risc, au nevoie să fie protejați, susținuți și ajutați. Prin aportul de alimente și bunuri de strictă necesitate pe care îl putem oferi prin acțiunile ADRA, atunci când împrejurările ne permit, arătăm că ne pasă, în mod practic. Chiar dacă nu putem face prea mult, mesajul de împreună-simțire manifestat prin comunicare verbală și responsabilitate socială, susținerea credinței că Dumnezeu este alături de fiecare, le aduce speranță în aceste vremuri tulburi” a declarat Daniel Nedelcu, Administrator ADRA România.
Implică-te și tu!
Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul ”Sprijin umanitar COVID-19” și să se implice, o pot face prin:
- voluntariat (vă puteți adresa coordonatorilor de proiecte ADRA la nivel regional);
- prin donații materiale (produse de igienă), dar și prin
- donații financiare în conturile ADRA (cu precizarea proiectului) sau
- donând chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, prin specificarea proiectului la destinații.
Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 130 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.
Harta Universității ”Johns Hopkins” arată răspândirea actuală a virusului. Virusul continuă să se răspândească pe tot globul: Coronavirus COVID-19 Global Cases Map
ADRA România
Material preluat de pe adra.ro/stiri.
Articolul 692 persoane primesc ajutor în cadrul proiectului ADRA ”Sprijin umanitar COVID-19” apare prima dată în Biserica Adventistă.
Powered by WPeMatico