Info Adventist

977 persoane primesc ajutor în cea de-a 4-a săptămână de implementare a proiectului ADRA ”Sprijin umanitar COVID-19”

Și în cea de-a 4-a săptămână, ADRA România continuă lupta împotriva COVID-19 concentrându-se pe victimele afectate colateral de apariția acestui virus. Fie că este vorba de antreprenori sau familii cu venituri extrem de reduse, de bătrâni sau de copilași, ADRA găsește răspunsul adaptat crizei pentru fiecare categorie în parte.

În cadrul proiectului ”Sprijin umanitar COVID-19”, special creat pentru situația actuală, ADRA România își propune diminuarea riscurilor generate de apariția virusului COVID-19 în rândul populației, obiectivul fiind atins prin promovarea măsurilor de prevenție și adaptabilitate socio-economică și prin asigurarea necesarului de produse de bază pentru menținerea siguranței.

Astfel că, în săptămâna 29 martie – 04 aprilie 2020, ADRA România a fost alături de 977 de persoane, dintre care:

  • 5 persoane fără adăpost,
  • 6 victime ale violenței domestice,
  • 14 refugiați,
  • 19 copii, ca beneficiari direcți,
  • 74 de antreprenori,
  • 158 bătrâni și
  • 701 persoane provenite din medii defavorizate.

Acestea au primit asistență potrivit nevoilor de moment generate de apariția virusului COVID-19, după cum urmează:

  • 682 persoane cu venituri reduse au primit pachete cu alimente de bază;
  • 111 persoane au beneficiat de alimente și produse de igienă sau medicamente necesare prevenției infectării cu COVID-19;
  • 75 persoane au primit o masă caldă la domiciliu și servicii medicale generale și de prevenție, precum și servicii sociale și de consiliere psihologică;
  • 74 de antreprenori au fost monitorizați și îndrumați pentru depășirea obstacolelor economice actuale;
  • 19 copii au primit alimente, rechizite și îmbrăcăminte pentru a se bucura de școala de acasă;
  • 16 persoane au primit servicii specializate de consiliere psihologică și asistență socială pentru situațiile de criză cu care se confruntă.

Ajutorul umanitar ADRA România, constând în servicii de informare, conștientizare, consiliere și în distribuție de alimente și produse de igienă a fost efectuat de către personalul calificat al echipei ADRA care a acționat conform politicilor de securitate și siguranță și a normelor impuse de legile actuale ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Grupului de Comunicare Strategică, Ministerului Sănătății, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), în parteneriat cu autoritățile locale și instituții acreditate, unele servicii specializate fiind externalizate. 

”Generozitatea este o calitate care-și evidențiază crezul prin gesturi. De asemenea, nu contează cât dăruiești, ci cât de multă iubire pui în ceea ce dăruiești. Comunitatea din Podari, județul Dolj a apreciat gândul generos și gestul frumos desfășurat în cadrul proiectului Sprijin umanitar COVID-19 de către echipa ADRA România, care la rândul ei a experimentat bucuria dăruirii. ADRA este o aplecare spre cei căzuți sub greaua povară a zilei, este mâna întinsă spre cei ale căror mâini au obosit deja, este zâmbetul care înseninează o față peste care tristețea a poposit destul, este gândirea în perspectivă pentru un altfel de viitor, un viitor plin de speranță” a declarat Violeta Bărbulescu, Psiholog ADRA România.

”ADRA România intervine cu credință, profesionalism și dedicare, într-o perioadă de criză majoră pentru cea mai afectată categorie socială: mame cu copii și bătrâni fără resurse financiare, în care lupta pentru existență este o provocare, uneori imposibil de purtat, cu atât mai mult în contextul social generat de noul virus COVID-19. Ca asistent social îmi revine rolul de a identifica lipsurile fizice, sociale și emoționale ale fiecărui beneficiar și, împreuna cu echipa ADRA, să le rezolvăm pentru binele lor. Printr-o abordare personală și personalizată am elaborat o campanie de prevenție prin care beneficiarii să înțeleagă mai ușor care sunt normele de protecție la care trebuie să apeleze, atât pentru ei, cât și pentru cei din jurul lor, ca modalitate de responsabilitate socială, să aprecieze gesturile simple și banale precum strănutul în cot, spălatul pe mâini, folosirea unui dezinfectant, folosirea măștii ca modalitate de siguranță în fața acestui virus. Concomitent cu sfaturile de comportament social, am căutat și mijloace prin care să le măresc sentimentul de securitate și legalitate în contextul crizei actuale oferindu-le Declarația pe propria răspundere, pentru a nu intra sub incidența legii și le-am explicat într-un limbaj accesibil cum să o completeze pentru a le elimina stresul în relația cu autoritățile. Persoanele asistate, prin modalitatea de abordare sufletească și practică, sunt încântate și apreciază efortul de a le fi aproape și a-i ajuta să treacă mai ușor peste încordarea determinată, atât de virus, cât și de restricțiile care s-au impus într-o astfel de situație. Acordarea zi de zi a unei porții de mâncare în actuala criză este o gura de oxigen pentru care mulți dintre ei nici un știu cum să ne mulțumească. Noi le suntem alături și cu ajutorul lui Dumnezeu facem tot ce putem pentru a aduce un strop de speranță și bucurie în sufletul lor. Noi credem cu adevărat că ”AI CUM” să aduci alinare atunci când există dragoste pentru semenul de lângă tine” a declarat Viorica Bosnea, Asistent Social ADRA România.

Implică-te și tu!

Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul ”Sprijin umanitar COVID-19” și să se implice, o pot face prin:

Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 130 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

Răspândirea actuală a virusului COVID-19 la nivel global: https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries

  • (22-28.03.2020) RAPORT ADRA 3: 
  • (15-21.03.2020) RAPORT ADRA 2: 
  • (08-14.03.2020) RAPORT ADRA 1:  

ADRA România

Material preluat de pe adra.ro/stiri.

Articolul 977 persoane primesc ajutor în cea de-a 4-a săptămână de implementare a proiectului ADRA ”Sprijin umanitar COVID-19” apare prima dată în Biserica Adventistă.

Powered by WPeMatico


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *