Info Adventist

A 300-a casă socială construită de ADRA România inaugurată de Jonathan Duffy, Președintele ADRA Internațional și Ștefan Tomoiagă, Președintele Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România

Duminică, 10 martie 2019, Jonathan Duffy, Președintele ADRA International și Ștefan Tomoiagă, Președintele Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România au inaugurat cea de-a 300-a casă socială construită de către Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România, în cadrul proiectului ”Reclădind speranțe”, o casă nouă pentru familia Ciobanu Mihai și Alina și pentru cele două fetițe ale lor, din comuna Focuri, județul Iași, familie care și-a pierdut locuința în urma unui incendiu.

În urma primirii cererii de ajutor și a evaluării situației, ADRA România a luat decizia de a se implica în acest caz construind o nouă casă pentru această familie greu încercată, proiectul fiind coordonat de către Gabriela Istrate, asistent social ADRA România, împreună cu Onisim Lehaci, Tinel Panaite, Viorel Chirică și Florin Lichi, voluntari ADRA România. Pentru finalizarea noii locuințe compuse din trei dormitoare decomandate, o bucătărie, o baie și un hol, cu o valoare a investiției de peste 10.000 EURO, au fost implicați peste 35 de voluntari și 15 sponsori care și-au adus contribuția financiară sau prin materiale de construcție.

”O casă este mult mai mult decât cărămidă și mortar, este un cămin. Este un loc unde oamenii și familia sunt împreună. Fiecare dintre noi avem nevoie de o casă unde să ne simțim în siguranță. Este o mare bucurie și o onoare pentru mine pentru că familia Ciobanu ne-a permis să fim parte din acest proiect. Mă uit în jur și îmi dau seama că această casă nu e izolată de celelalte, este parte dintr-o comunitate. Noi toți avem nevoie să aparținem unei comunități. Mă bucur că această comunitate a  făcut ca acest proiect să devină realitate. În calitate de Președinte ADRA, sunt mândru că ADRA România și Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România au făcut echipa pentru ca acest proiect să devină realitate. Este un lucru extraordinar că au fost construite 300 de case de către ADRA România, dar 300 nu este doar un număr: fiecare casă reprezintă o familie a cărei viață a fost schimbată prin proiectele ADRA. Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat” a declarat Jonathan Duffy, Președinte ADRA International.

”Suntem aici pentru a ne bucura împreună de ceea ce Dumnezeu intenționează să facă cu fiecare dintre noi, să facem parte din lucrarea Lui, pentru a-i ajuta pe semenii noștri. Societatea din care facem parte, de multe ori, stă nepăsătoare la nevoile oamenilor. Descopăr în jur atâta indiferență și mă întreb dacă mai suntem creștini atunci când manifestăm atâta indiferență față de nevoile oamenilor. Biserica nu își permite să rămână indiferentă atunci când vede o nevoie. Astăzi ne bucurăm pentru că se împlinește încă un vis, nu doar al 300-lea vis, ci se împlinește un vis mult mai înalt, acela de a te implica în viața cuiva. Îmi doresc ca această familie să se bucure de această casă frumoasă construită de ADRA România, fiind conștienți că Isus Hristos pregătește pentru fiecare dintre copiii Lui o casă în Împărăția cerului” a declarat Ștefan Tomoiagă, Președinte Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România.

”De fiecare dată înțelegem și suntem conștienți de faptul că în spatele unei clădiri se află niște oameni care au alocat cu sacrificiu resurse materiale, financiare și timp prețios pentru ca semenii lor să ducă o viață mai bună. Ne bucurăm de fiecare dată când, indiferent de confesiunea religioasă sau de filozofia de viață, această echipă frumoasă, coordonată de ADRA România, pune preț pe binele semenului ei. Procesul acesta nu face altceva decât să redea oamenilor demnitatea umană, în același fel în care Întemeietorul Creștinismului a făcut lucrul acesta spre binele omului. Schimbă o viață și vei schimba lumea este mai mult de un moto pe care îl împărtășim. De aceea, credem că putem să facem mult mai mult într-un timp cât mai scurt cu dreptate, compasiune și dragoste. Din toată inima, pentru toți cei ce v-ați implicat, primiți din partea ADRA România prețuirea noastră și răsplata de Sus” a declarat Robert Georgescu, Director Executiv ADRA România.

”La Focuri, în proiectul ADRA ”Reclădind speranțe” am fost impresionat de viziunea celor din administrația comunei, care au fost dispuși să se implice, atât material, cât și sufletește. Casa sufletului se zidește și ea sau se năruie, în focuri… Felicitări celor care au donat bani sau materiale de construcție! Felicitări tuturor voluntarilor care s-au investit pe ei înșiși în acest proiect al facerii de bine! Îl rog pe Domnul să reitereze acest proiect oriunde nevoia întâlnește oameni gata să întindă mâini de ajutor” a declarat Ovidiu Burbulea, Responsabil ADRA în regiunile Moldova și Bucovina.

”Sunt recunoscătoare lui Dumnezeu pentru că ADRA România a reușit sa aducă din nou bucuria și zâmbetul pe chipul membrilor familiei Ciobanu. Proiectul “Reclădind speranțe” din localitatea Focuri a strâns laolaltă sponsori și voluntari din toată țara și chiar din diaspora. Am apreciat hărnicia și truda zilnică a beneficiarilor, deschiderea și sprijinul autorităților, dăruirea sponsorilor și, într-un mod deosebit, slujirea plină de entuziasm a voluntarilor din localitatea Perieni, județul Iași. Acum, la încheierea acestui proiect mă rog ca Dumnezeu să ofere răsplata tuturor celor care au dăruit și s-au implicat în acest proiect! Am învățat încă o dată o lecție frumoasă, care m-a bucurat mult: atunci când există o motivare bună, oamenii știu să fie uniți și sunt gata să ajute pe semenii lor aflați în suferință” a declarat Gabriela Istrate, Asistent social ADRA România.

Proiectul „Reclădind speranțe” este modalitatea prin care ADRA România se implică în susținerea familiilor care și-au pierdut bunurile materiale în urma unui incendiu. Încă de la înființare, în fiecare an, ADRA identifică și sprijină persoanele care trec prin astfel de situații, prin construirea de locuințe și oferirea de asistență competentă. Acest proiect se desfășoară în parteneriat cu autoritățile locale, iar finanțarea vine atât de la persoane fizice, cât și de la persoane juridice. Implementarea proiectului se realizează cu ajutorul voluntarilor din țară și din străinătate.

Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, una dintre cele mai răspândite organizaţii neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 130 de ţări şi conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios. ADRA România urmăreşte îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru cei în nevoie şi investeşte în potenţialul oamenilor, prin iniţiative de dezvoltare comunitară, axându-se pe cinci direcţii principale: dezvoltare economică, educaţie și sănătate de bază, lupta împotriva violenței în familie, asistarea victimelor dezastrelor naturale și asistarea categoriilor sociale defavorizate, conducându-se după motoul: ”Schimbă o viață și vei schimba lumea!”.

ADRA România

Material preluat de pe adra.ro/stiri.

Powered by WPeMatico


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *