Info Adventist

Știri Internaționale -19.07.2019

„Sănătatea înseamnă mai mult decât tofu și triatlonuri”

Este posibil ca prioritățile să ne influențeze sănătatea și longevitatea mai mult decât cred mulți, a spus Ted Hamilton, director pentru integrare al rețelei de sănătate AdventHealth, în timpul prezentării sale din cadrul Conferinței mondiale de sănătate și stil de viață, organizată în campusul Universității Adventiste Loma Linda în perioada 9-13 iulie 2019.

„Poate nu totul se rezumă la alimentație și activitate fizică, sau tofu și triatlonuri”, a spus acesta. „Poate înseamnă să trăim bine pe tot parcursul vieții” și să găsim un echilibru.

Hamilton recunoaște însă că echilibrul nu este ușor de atins.

Căutarea echilibrului

În 1863, Ellen White, pionieră a Bisericii Adventiste, a primit o viziune de 45 de minute care accentua nevoia pentru o reformă în domeniul sănătății, reformă care a dus la crearea unui „sistem de sănătate care constă din peste 300 de centre de sănătate în toată lumea”, a spus Hamilton. În urma acelei viziuni, Ellen White a scris în Selected Messages: „Am văzut că avem o datorie sfântă de a ne îngriji de sănătatea noastră și de a-i face și pe ceilalți conștienți de datoria lor. Am văzut că nu trebuie să tăcem cu privire la subiectul sănătății, ci să-i conștientizăm pe oameni în legătură cu acest subiect” (vol. 3, pag. 280).

Ellen White a scris, de asemenea, în Divina vindecare că „aerul curat, lumina solară, cumpătarea, odihna, exercițiul fizic, dieta corespunzătoare, folosirea apei, încrederea în puterea divină – acestea sunt adevăratele remedii” (pag. 127). Însă chiar și lui Ellen White și soțului ei James le-a fost greu să găsească echilibrul, a observat Hamilton. După atacul cerebral suferit de James în anul 1865, atât lucrarea lui cât și lucrarea lui Ellen „au fost compromise, aceasta dedicându-se îngrijirii lui în procesul de recuperare”. Astfel, o viață sănătoasă are mai multe componente, a spus acesta.

Misiunea noastră: a oferi speranță

Trebuie să privim la Isus, exemplul nostru, i-a sfătuit Hamilton pe participanți, după care a citat textul din Ioan 13:35, când Isus a spus: „Prin aceasta vor cunoaște toți că sunteți ucenicii Mei, dacă veți avea dragoste unii pentru alții.” Isus nu a spus că oamenii vor ști că suntem urmașii Lui „pentru că suntem vegetarieni , respectăm Sabatul sau dăm zecime, ci pentru că ne iubim unii pe alții”, a explicat Hamilton, după care a întrebat „Suntem noi o biserică în care iubim unii pe alții și îi învățăm pe alții să facă același lucru?”

Capelanii sunt adesea chemați să consilieze persoane care suferă din cauza singurătății sau a disperării, observă Hamilton, sugerând că avem misiunea de a oferi speranță, „o speranță vie prin învierea lui Isus Hristos – o speranță vie, transcendentă.”

Învățătoarea Annie Flint, care a trăit în secolul al XIX-lea, este un exemplu al unei astfel de speranțe vii, a spus Hamilton. După ce a artrita reumatoidă i s-a agravat atât de tare încât înainte de împlinirea vârstei de 30 de ani nu mai putea merge, Annie Flint a ales să își păstreze speranța. Ea a devenit o poetă care și-a împărtășit speranța și credința în Dumnezeu prin intermediul creațiilor ei și i-a inspirat pe alții, a spus Hamilton.

„Și noi trebuie să fim plini de speranță”, a adăugat acesta. „Trebuie să mergem în mijlocul oamenilor și să oferim lumii speranță și dragoste.”

Sursa: Adventist Review

 Dizabilitățile nu sunt bariere, ci posibilități

Redobândirea demnității fiecărei persoane este obiectivul lucrării în rândul persoanelor cu nevoi speciale, le-a spus Larry Evans participanților la ce-a de-a treia ediție a Conferinței mondiale de sănătate și stil de viață.

Evans a explicat că înțelegerea diferenței dinte „demnitate” și „respect” este fundamentală. Respectul, a spus el, este câștigat, însă demnitatea este inerentă.

„Îndeplinim o lucrare care se concentrează asupra posibilităților, nu a dizabilităților”, a declarat acesta, subliniind faptul că „valoarea unei persoane nu ar trebui să se bazeze pe ceea ce a făcut sau poate să facă, ci ar trebui să se vadă în ceea ce a făcut, face și ar putea face Dumnezeu, dacă I s-ar oferi ocazia.”

Sursa: Adventist Review

 La 104 ani de la moartea lui Ellen White

Marți, 16 iulie, s-au împlinit 104 ani de la moartea lui Ellen White, „iar noi suntem încă aici. Prin harul lui Dumnezeu, sper că în curând vom fi în cer”, și-a început Ted Wilson, președintele Bisericii Adventiste mondiale, mesajul transmis credincioșilor adventiști din toată lumea.

Pastorul Ted Wilson amintește drumul pe care ne-a condus Dumnezeu și instrucțiunile pe care ni le-a oferit prin intermediul Bibliei și al Spiritului profeției pentru a trăi fiecare zi, a propovădui Evanghelia și a ne concentra asupra revenirii iminente a lui Hristos.

Împlinirea a 104 ani de la moartea lui Ellen White, spune pastorul Wilson, este o ocazie în care să medităm la mesajele lui Dumnezeu pentru noi în ultimele zile ale istoriei acestui Pământ și la ceea ce ar trebui să facem pentru a-I grăbi revenirea.

Sursa: Adventist News Network

Powered by WPeMatico


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *