Dreptate. Compasiune. Dragoste: Perspective și buget ADRA România 2020
Duminică, 17 noiembrie 2019, în campusul Universității Adventus din Cernica, Județul Ilfov, a avut loc Adunarea Generală a membrilor Agenției Adventiste pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România, în vederea evaluării activității organizației pentru anul în curs și a aprobării bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul 2020.
În cadrul întâlnirii, s-au validat deciziile Consiliului Director, proiectele ADRA 2019 – 2020, organigrama, grila și procentul de salarizare, raportul administratorului, bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul 2020 și Cadrul Plan Strategic ADRA România 2019 – 2024, inclusiv rebrending ADRA: noul logo, noua declarație de viziune, noua declarație de misiune, noul motto, noile valori și noile principii operaționale ADRA România.
”Prin schimbările realizate în anul 2019 în ADRA România (componența și numărul membrilor BOARD – ului, elemente de identitate vizuală – rebrending, declarația de viziune, declarația de misiune, principiile operaționale, valorile și filosofia schimbării) și prin adoptarea Cadrului Plan Strategic ADRA România pe termen scurt și lung, recunoaștem faptul că trebuie să ne adaptăm realităților și să eficientizăm resursele materiale și financiare în vederea unui nou început pentru o finalitate bună. Apreciem și susținem echipa ADRA România și tot ceea ce se întâmplă. Slujirea celor în nevoie prin ADRA România se dezvoltă de la an la an, strategia și eforturile fiind binecuvântate peste așteptări prin resurse umane, materiale și financiare. Implicarea în atât de multe acțiuni sociale reprezintă o recunoaștere a faptului că locul nostru trebuie să fie alături de cei sărmani. ADRA face o lucrare foarte bună: este în mijlocul oamenilor, descoperă nevoile lor și îi ajută în împlinirea acestora. Aceasta este chemarea noastră! Acțiunile ADRA, atât de necesare în contextual social actual, trebuie continuate și dezvoltate. Nu pot decât să-i felicit pe toți cei ce se alătură acestor inițiative și care doresc să susțină personal această lucrare de slujire a semenilor și în anul 2020” a declarat Aurel Neațu, Președinte ADRA România.
”În fiecare an, ADRA România și-a dorit ca previziunile bugetare pentru anul următor să fie depășite, așa că a încercat să anticipeze reprezentativ și să abordeze strategic viitorul. Situațiile neașteptate de care suntem convinși că nu vor ezita să apară nu ne vor înspăimânta, ci, ca de fiecare dată, ne vor da imboldul de a merge mai departe, mai încrezători în implementarea tuturor proiectelor mari și îndrăznețe în acord cu numele pe care îl purtăm: Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor. Știm că nu este ușor, însă știm că ADRA România are o mulțime de sponsori, parteneri și voluntari care fac ca lucrul acesta să devină o realitate. Dumnezeu rămâne Partenerul nostru nevăzut! Sunt atâția beneficiari care deja ne așteaptă. Vă mulțumim pentru susținerea trecută, prezentă și viitoare!” a declarat Robert Georgescu, Director Executiv ADRA România.
Proiectele ADRA România pentru anii 2019 – 2020 se încadrează în cele 5 direcții de acțiune ale Agenției: Dezvoltare economică, Educație și sănătate de bază, Lupta împotriva violenței în familie, Asistarea victimelor dezastrelor naturale și Asistarea categoriilor sociale defavorizate.
Dintre toate proiectele desfășurate, proiectul ADRA ”Vreau la școală!” se remarcă printr-un număr mare de înscrieri de la an la an. Un număr de 362 de copii cu rezultate remarcabile la învățătură au fost aprobați pentru a fi susținuți prin acest proiect în anul școlar 2019-2020. Proiectul ADRA ”Vreau la școală!” dorește să susțină la școală copii cuminți, harnici, silitori, apreciați de către autoritățile locale și cu rezultate bune la învățătură, deși provin din familii vulnerabile.
”Cu ocazia adunării generale a Consiliului Director ADRA România din 17.11.2019 s-au studiat activitatea agenției din anul în curs și perspectivele ce ne stau în față. Creșterea implicării ADRA România în tot mai multe proiecte și nevoia de a ajunge la cât mai multi oameni aflați în nevoie a făcut necesară mărirea numărului de membri ai BOARD-ului și o reevaluare a strategiei. Ne face plăcere în continuare să ne implicăm cât mai mult în ajutorarea copiilor de a nu abandona școala, deși numărul școlarilor susținuți este încă mic față de nevoi. De asemenea, ADRA va menține tendința de a schimba mentalități și se va implica în viața cât mai multor persoane în vederea depășirii sărăciei și nedreptății. Totuși doresc să subliniez că ADRA nu se va dezice de misiunea ei principală și anume asistența umanitară în caz de dezastre. Asigurăm și de această dată că, deși suntem o organizație adventistă de ziua a șaptea, programele ADRA nu țin și nu vor ține cont de apartenența religioasă, atât a partenerilor, cât și a beneficiarilor” a declarat Adrian Dragomir, Membru BOARD ADRA România.
Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 130 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios.
ADRA România
Material preluat de pe adra.ro/stiri.
Powered by WPeMatico