Info Adventist

3 decembrie, ziua internațională a persoanelor cu dizabilități

Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități este marcată în fiecare an la 3 decembrie, cu scopul de a promova și implementa programele destinate îmbunătățirii condițiilor de viață pentru aceste categorii sociale defavorizate.
Marcarea International Day of People with Disability are ca obiectiv promovarea unei mai bune înțelegeri în ceea ce privește problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilități și susținerea demnității, a drepturilor și a bunăstării acestora. Este, totodată, o ocazie pentru o schimbare de atitudine față de aceste persoane, prin eliminarea barierelor în ceea ce privește implicarea lor în diverse sfere de activitate.
Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), în prezent, peste un miliard de oameni, adică 15% din populația lumii trăiesc cu anumite forme de dizabilitate, 80% dintre aceștia provenind din țările în curs de dezvoltare, iar 50% neavând acces la sistemul de îngrijire medicală. O statistică îngrijorătoare este și aceea care arată că mai mult de 100 de milioane de persoane cu dizabilități sunt copii, iar probabilitatea ca aceștia să se confrunte cu violența este de patru ori mai mare decât în rândul copiilor fără probleme.
Această zi a fost proclamată de către Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, în 1992, prin rezoluția 47/3, pentru a marca încheierea Deceniului Națiunilor Unite dedicat persoanelor cu dizabilități (1983-1992).
Biserica Adventista de Ziua a Saptea din Romania isi arata sprijinul fata de aceste persoane, sustinand Asociatia Ridica-te si umbla si realizand diferite actiuni prin care doreste sa demonstreze ca toti suntem egali.
Asociația pentru persoanele cu dizabilități „Ridică-te și umblă” își propune realizarea unui climat de familie între persoanele cu dizabilități locomotorii și de vedere, unite prin prietenie, suferință, speranță, credință și dragoste.

Obiectivele asociației „Ridică-te și umblă!”
1. Socializare completă prin relații de prietenie și comunicare deschisă.
2. Întâlniri regulate la trei săptămâni ale membrilor Asociației la sediul din strada „Mitropolit Dosoftei 22 B-C”, Sector 5, București.
3. Valorificarea talentelor și abilităților profesionale și afirmarea lor.
4. Recreere – tabere, ieșiri în natură, jocuri, activități sportive.
5. Medierea pentru instruire și calificare în vederea integrării persoanelor cu dizabilități în activități remunerate.
6. Asistență socială, psihologică, juridică și spirituală.
7. Asistență specializată de recuperare pentru persoanele cu dizabilități locomotorii.
8. Procurarea de mijloace de accesibilizare specifice persoanelor cu dizabilități.
9. Corectarea percepției și imaginii despre persoanele cu dizabilități.
10. Speranță și credință.

Powered by WPeMatico


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *