Metode de prevenție a virusului COVID-19
În Decembrie 2019, o nouă formă agresivă de infecție respiratorie a fost descoperită în Wuhan, Provincia Hubei, China și a fost numită recent COVID-19.
Virusul este transmis prin particulele care intră într-un alt organism prin sistemul respirator (plămâni) fiind împrăștiate de persoanele infectate care strănută. Simptomele includ febră, tuse, durere musculară, probleme respiratorii și oboseală; unii pacienți pot manifesta simptome ușoare sau pot fi lipsiți de semne ale prezenței virusului în organism. Progresia bolii poate duce la pneumonie severă cu distrugerea mucoasei plămânilor. Boala s-a extins în afara Chinei, și nu este nici o cale de a determina cât de răspândită este. Multe țări au propus măsuri pentru a opri răspândirea, incluzând carantina celor suspectați de contactul cu virusul.
La acest moment nu există vaccin, tratamentul rezolvând doar simptomele. Producerea unui vaccin, deși o prioritate, poate dura un an pentru a fi dovedit eficient.
Prevenție:
Pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19, vă rugăm să respectați regulile de igienă universale:
- Spălați-vă mâinile frecvent cu săpun și apă, sau cu o soluție pe bază de alcool sanitar!
- Practicați bunul simț: tușiți în brațul închis! Folosiți măști în timpul călătoriilor. Atunci când cineva strănută / tușește în apropierea dumneavoastră, nu ezitați să utilizați masca (aeroporturi, săli de clasă, întâlniri).
- Păstrați o distanță socială, măcar un metru, între dumneavoastră și alte persoane. Evitați contactul cu cei care tușesc!
- Evitați contactul cu ochii, nasul și gura!
- Dacă începeți să tușiți și experimentați îngreunarea respirației, căutați ajutor medical din timp și discutați cu medicul dumnevoastră despre locurile pe care le-ați vizitat!
- Nu evitați vaccinul anti-gripal!
- Evitați să călătoriți în zonele afectate!
Dacă știți că ați fost expuși sau dacă ați călătorit sau v-ați întors dintr-o zonă afectată, discutați cu medicul dumneavoastră. Fiți sigur că precizați zonele pe care le-ați vizitat. Există o conștientizare a problemei la nivel mondial. Nu este timp de panică, ci de încredere în Dumnezeu.
Articol scris de Peter N. Landless (medic cardiolog, directorul Departamentului Sănătate din cadrul Conferinței Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea) și Zeno L. Charler-Marcel (medic internist, director asociat al Departamentului Sănătate din cadrul Conferinței Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea)
Sursa: Adventist Review
Powered by WPeMatico