Info Adventist

Casa ADRA primește finanțare de 50.000 euro de la Primăria Generală a Municipiului București

În cadrul Consiliului General al Municipiului București, Primăria Generală, prin intermediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, a fost aprobat acordul de asociere cu Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România în vederea susținerii Centrului de Primire în Regim de Urgenţă pentru Victimele Violenţei în Familie – Casa ADRA. Finanțarea, în valoare de 50.000 euro, a fost acordată pe o perioadă de 6 luni, începând cu luna septembrie 2018.

casa_adra_logoÎn perioada anilor 2012 – 2017, Centrul de Primire în Regim de Urgență pentru Victimele Violenței în Familie – Casa ADRA a beneficiat de sprijinul Consiliului General al Municipiului București, pe o perioadă de 36 de luni, prin acordarea unor finanțări pentru susținerea centrului și asistarea persoanelor găzduite. Pentru finanțarea primită, procesul de aplicare în vederea solicitării finanțării a fost început în primăvara anului 2018 prin întocmirea și depunerea documentației necesare. În urma parcurgerii etapelor de evaluare, solicitarea de finanțare s-a finalizat cu aprobarea și semnarea acordului de asociere.

„Datorită bunei colaborări, aprobarea finanțării proiectului ”Casa ADRA” a venit natural, dovedind încredere în partenerii noștri și încurajând activități de asistare a victimelor violenței domestice. Parteneriatul dintre municipalitate și ADRA România continuă prin susținerea Centrului de Primire în Regim de Urgență a Victimelor Violenței în Familie – Casa ADRA. Ce poate fi mai nobil decât să întinzi o mână de ajutor semenului tău, iar lucrul aceasta să-l faci susținut, din toată inima și cu oameni dedicați” a declarat Cosmina Ioana Simiean Nicolescu, Director General al Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului Bucureşti – DGASMB.

„Ne bucurăm și împărtășim cu drag vestea aceasta bună a finanțării primite ca urmare a deciziei Consiliului General al Municipiului București. Proiectele ADRA România desfășurate în domeniul violenței în familie arată preocuparea constantă a organizației pentru această categorie de beneficiari. Casa ADRA este mai mult decât un centru, este un loc în care persoanele asistate, victime ale violenței în familie fac un popas în drumul lor spre o viață liniștită, după ce unele dintre ele au îndurat ani de-a rândul sentimente de umilință, suferință și frică. Împreună cu Primăria București, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, putem să oferim un nou start în viață acestor persoane” a declarat Robert Georgescu, Director Executiv ADRA România.

”Apreciem implicarea financiară a autorităților locale în activitatea ADRA România. Împreună cu serviciile sociale publice ne-am angajat să contribuim la diminuarea problemelor cu care se confruntă societatea noastră de astăzi. Însă pentru orice organizație neguvernamentală, acest angajament vine un efort financiar ridicat. De exemplu, coordonarea unui centru rezidential precum Casa ADRA constituie o adevărată provocare datorită costurilor mari de implementare. Fiecare jumătate a anului aduce cu ea acțiuni intense de previzionare și identificare a oportunităților de finanțare pentru anul următor, astfel încât activitatea centrului să nu fie afectată. În acest context, faptul că autoritățile publice ne susțin financiar chiar și pentru perioade limitate, constituie un ajutor uriaș. Aceste finanțări fac posibilă oferirea de către Casa ADRA a unor servicii sociale de calitate, cu respectarea demnității celor care oricum trăiesc o dramă” a declarat Valentina Sturzu-Cozorici, Manager Proiect ADRA România.

Începând cu anul 2009, ADRA România conduce ”Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Victimelor Violenţei în Familie – Casa ADRA”. Obiectivul acestui proiect este reintegrarea socială a victimelor violenței în familie prin adăpost, consiliere socială, consiliere psihologică, asistență medicală de urgență, hrană și îndrumare către un jurist. Viețile beneficiarelor găzduite în centru au fost schimbate pentru că au cunoscut un alt fel de a trăi: fără violență fizică, verbală, economică, psihică, sexuală și religioasă, bazându-se pe valori spirituale și cultivând obiceiuri sănătoase în alimentație, exercițiu fizic, instruire și recreere.

Începând din luna iulie 2016, conform noilor standarde, Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România a primit o nouă acreditare pentru serviciul social ”Centrul de Primire în Regim de Urgență a Victimelor Violenței în Familie – Casa ADRA”. Decizia de acordare a acreditării a fost emisă de către Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, în urma evaluării documentației depuse și a vizitelor de verificare. Centrul este acreditat până pe data de 30 decembrie 2020 cu respectarea Legii nr. 197/2012 privind asigurarea calității în domeniul serviciilor sociale, cu modificările ulterioare.

Înființată în 1990, ”Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România” face parte din rețeaua ADRA Internațional, una dintre cele mai răspândite organizaţii neguvernamentale din lume, fiind activă în 139 de ţări şi conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios. ADRA România urmăreşte îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru cei în nevoie şi investeşte în potenţialul oamenilor, prin iniţiative de dezvoltare comunitară, axându-se pe cinci direcţii principale: dezvoltare economică, educaţie și sănătate de bază, lupta împotriva violenței în familie, asistarea victimelor dezastrelor naturale şi asistarea categoriilor sociale defavorizate, conducându-se după motoul: ”Schimbă o viață și vei schimba lumea!”.

ADRA România

Material preluat de pe adra.ro/stiri.

Powered by WPeMatico


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *