Noutăți

Evenimentele ultimelor zile – Sabatul Tinerilor

În sabatul din 16 noiembrie 2019 s-a desfășurat la Slatina, într-o atmosferă de entuziasm și bucurie, o întâlnire deosebită a tinerilor din Conferința Oltenia. Subiectul care a trezit interesul participanților a fost o dezbatere a temelor cărții Evenimentele ultimelor zile, având drept autor pe Ellen White. În cadrul unui proiect special menit să trezească interesul pentru profeție și escatologie în rândul tinerilor, această carte a fost distribuită gratuit de către departamentul Tineret în teritoriul nostru.

Invitații speciali ai întâlnirii au fost profesorii de la Universitatea Adventus, fr. Florin Lăiu și fr. Marius Mitrache care, prin intervențiile avute, au clarificat unele subiecte de actualitate despre sfârșitul istoriei acestei lumi .

Momentele muzicale care au încântat auditoriul și au sensibilizat inimi au fost susținute de Corul și de Formația de clopote din cadrul Liceului Teologic Adventist din Craiova. La atmosfera creată, plină de conținut și valoare, a contribuit și sesiunea de întrebări și răspunsuri care i-a ajutat pe tineri la înțelegerea unor teme biblice ce au legătură cu evenimentele din viitor.

Pe lângă informațiile primite, cei aproximativ trei sute de participanți, au descoperit încă o dată că subiectul este complex și este de dorit să se studieze mai mult Sfânta Scriptură deoarece relația personală cu Dumnezeu va ajuta pe fiecare să fie de partea celor “biruitori” în timpul sfârșitului.

Speranța organizatorilor este ca generația tânără să se raporteze la Biblie ca la un reper solid pentru cunoașterea evenimentelor finale și dincolo de mesajele alarmiste din societate, iubirea față de Dumnezeu să influențeze fiecare alegere. Promisiunea biblică despre sfârsitul lumii trebuie să reprezinte Vestea cea bună, căci toți credincioșii vor putea avea parte de “un cer nou și un pământ nou”Apoc 21:1

Florin Rădut, director Tineret, Conferința Oltenia