O poveste care ne oferă speranță în lupta cu COVID-19
O poveste cu final fericit din timpul marii epidemii de gripă spaniolă din anul 1918 ne poate oferi speranță și ajutor acum, când ne confruntăm cu COVID-19.
Cadrul în care au avut loc evenimentele evidențiază eficiența remediilor naturale de care poate beneficia oricine, cu puțin efort și cheltuieli minime.
Contextul în care au avut loc faptele relatate mai jos fac ca acestea să strălucească și mai puternic în circumstanțele actuale. Potrivit centrelor pentru controlul și prevenirea bolilor din Statele Unite, 650.000 de americani și-au pierdut viața în timpul epidemiei cauzate de virusul H1N1, fenomen cunoscut sub numele de gripa spaniolă.
Spre deosebire de coronavirus, în cazul tinerilor sănătoși cu vârsta sub 40 de ani era un risc mai mare decât în cel al persoanelor cu vârsta cuprinsă între 40 și 65 de ani.
Într-o seminar teologic din statul Minnesota, 120 de persoane care făceau parte din cea mai vulnerabilă categorie de vârstă trăiau sub același acoperiș. Nu mai puțin de 90 au fost infectați, însă toți au supraviețuit.
La fel de impresionant a fost și faptul că cei care au fost infectați nu s-au confruntat cu consecințele debilitante resimțite, în general, de supraviețuitori.
Potrivit unui articol publicat în ziarul Hutchinson în data de 13 decembrie 1918: „Confrom dr. Fred Sheppard, responsabilul de sănătate publică al orașului Hutchinson, se poate afirma că nicio instituție publică din statul Minnesota nu a făcut atât de bine față gripei ca Seminarul Adventist de Ziua a Șaptea din Hutchinson.”
În articol au fost identificate principalele măsuri luate în îngrijirea studenților, practici pe care nu le auzim menționate printre recomandările cu privire la combaterea coronavirusului:
- o dietă echilibrată
- prelungirea repausului la pat cu două până la patru zile după dispariția ultimului simptom (durata este determinată de numărul de zile în care s-au manifestat simptomele, cu scopul de a preveni recidiva)
- aplicarea de comprese pe gât, piept și abdomen
„Într-o școală adventistă de ziua a șaptea, o dietă echilibrată este asemenea mesei noastre calde de la Orcus Christian School”, a declarat directorul Terry Pottle. „Aceasta este o dietă vegetariană, bogată în nutrienți care contribuie la întărirea sistemului imunitar, fiind și cea mai bună alimentație pentru copiii aflați în creștere”.
Compresele sunt o formă de hidroterapie care poate fi realizată și acasă, utilizând cârpe moi din flanelă de lână umede pentru a aplica alternativ comprese fierbinți și reci pe trunchi și pe gât.
Articolul se încheie cu următoarele afirmații: „În urma folosirii acestei metode de combatere a unei boli care ia mii de vieți în fiecare zi, la seminarul teologic nu a fost înregistrat niciun caz grav și niciun deces, deși au fost mai mult de 90 de persoane infectate. Este un record remarcabil, care face ca metodele obișnuite de tratare a gripei să pară lipsite de sens.”
Autor: Glenn Aufderhar
Sursa: https://www.islandssounder.com/opinion/a-story-of-hope/
Articolul O poveste care ne oferă speranță în lupta cu COVID-19 apare prima dată în Biserica Adventistă.
Powered by WPeMatico