Copii și tineri

Orășelul sănătății pentru copii în Alexandria

Glasurile vesele ale copiilor au răsunat din primele ore ale zilei de 21 octombrie când și-a deschis porțile ”Orășelul sănătății pentru copii “. Evenimentul a avut loc în Parcul Pădurea Vedea  din municipiul Alexandria și a fost organizat de Asociația Exploratori pentru Viitor în colaborare cu cele două biserici adventiste din localitate și cu Primăria Alexandria.

Cu ajutorul voluntarilor  din zonă, cei peste 300 de elevi prezenți la Orășelul sănătății, au  învățat despre principiile unui stil de viață sănătos și echilibrat, prin jocuri  și activități educative. Copiii s-au bucurat și de informațiile primite de la reprezentanții  diferitelor instituții ce intervin în caz de urgență prezente la eveniment (Pompieri, Poliție, Jandarmerie, Ambulanța)  care au contribuit la îmbogățirea cunoștințelor participanților. După parcurgerea traseului, fiecare participant a primit o diplomă, un balon personalizat și un cadou special.

În urma acțiunii s-a descoperit că atât instituțiile publice, directorii școlilor gimnaziale, copiii și părinții prezenți și-au manifestat interesul ca pe viitor să se mai organizeze astfel de evenimente. Prin colaborarea celor amintiți anterior,  există premiza de a investi mai mult în proiecte educative în Alexandria care pot ajuta generația tânără să adopte un stil de viață mai sănătos.  Organizatorii consideră că celebrul  aforism „Mens sana in corpore sano” ( Minte sănătoasă în corp sănătos) este mai actual ca niciodată și de aceea trebuie promovat în rândul generației tinere.

Pastor Ciornei Silvestru – Alexandria