People 7.0: Incurajeaza, ridica, dezvolta
Încurajează, ridică, dezvoltă călcând pe urmele lui Isus în calitate de ucenici moderni. Acesta a fost principalul mesaj și invitația adresată în Lignano Sabbiadoro, Italia, în cadrul summit-ului People 7.0. Organizat de Diviziunea Intereuropeană a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, acesta a avut loc în perioada 18-22 septembrie 2019.
În jur de 500 de bărbați și femei din toate țările care fac parte din regiunea Intereuropeană a Bisericii Adventiste și reprezentanți din Australia, Asia, Africa și America au participat la întâlnirea inspirată de motto-ul: ”People 7.0: Forward together” („Oameni 7.0: Înainte împreună”).
Cuvântul cheie al evenimentului aflat la prima ediție a fost, într-adevăr, „sinergie”. Departamentele Slujirea Copiilor, Misiunea Femeii și Viața de Familie din cadrul Diviziunii Intereuropene au lucrat împreună la organizarea întâlnirii, împărtășind idei, experiențe și visuri comune.
„Noi, oamenii, suntem cu toții interconectați în provocările și nevoile noastre cotidiene: copiii fac parte din familie și reprezintă viitorul ei; familiile sunt, de asemenea, formate din femei, iar femeile sunt conectate în diferite moduri cu familiile și copiii”, au spus directorii celor trei departamente care au organizat evenimentul, Dagmar Dorn (Misiunea Femeii), Elsa Cozzi (Slujirea Copiilor) și Rainer Wanitschek (Viața de Familie).
În deschiderea summit-ului, Mario Brito, Președintele Diviziunii Intereuropene, a subliniat noutatea proiectului inter-departamental, invitându-i pe toți cei prezenți „să devină ucenici ai lui Isus în cadrul relațiilor interpersonale cotidiene”.
Numeroși oaspeți din toată lumea și-au prezentat reflecțiile și experiențele personale, fiind abordate peste 20 de teme: de la noi căi de comunicare creativă la resursele care ar putea fi cultivate pentru o viață de familie deplină și împlinită. În plus, au fost oferite sfaturi cu privire la dezvoltarea inteligenței emoționale și potențialul comunităților religioase în a se îngriji de oameni.
Organizatorii au propus intervenții în stilul „TED Talk”, transformate în „EUD Talk”.
În calupuri de câte 15 minute, vorbitorii și-au împărtășit gândurile pe tema aleasă, iar mai apoi au avut loc discuții panel conduse de doi moderatori.
„Am fost impresionați de modul în care au fost transmise mesajele”, au declarat participanții, „totul a fost clar, autentic, deschis – lipsit de orice fel de limbaj corect politic – și direct. Aceasta ne doream, și a fost [împlinitor].”
În cursul după-amiezii, participanții la summit au putut alege dintr-o varietate de ateliere pentru a explora temele propuse dimineața. Printre subiecte s-au numărat: În realitate, de ce nu ascultă copiii?, Iertarea sănătoasă în familie, O abordare creativă a integrării persoanelor cu nevoi speciale, Căsătoria și familie: coșmar sau resursă?, Fluturi sau prostii în cap?, Îl putem face pe Dumnezeu să se răzgândească? Eliberarea de pornografie, Calea spre pacea financiară și multe altele.
S-a pus în mod deosebit accentul pe acțiune, prin prezentarea campaniei globale enditnow (www.enditnow.org) de luptă împotriva tuturor formelor de abuz și de promovare a prevenirii. Biserica Adventistă continuă să pledeze pentru drepturile femeilor, ca și pentru drepturile copiilor și bărbaților, și pentru libertatea de orice formă de violență și abuz.
Joao Martins, Directorul ADRA Europa, i-a invitat, de asemenea, pe cei prezenți să semneze petiția „Fiecare copil. Din fiecare loc. La școală”, pe site-ul inschool.adra.org/#signpetition. „Visul nostru este să trimitem toți copiii lumii la școală și să îi salvăm astfel de exploatare, sărăcie și căsătorii timpurii”, a declarat Martins.
Vineri seara s-a aniversat împlinirea a 100 de ani de la crearea departamentului Viața de Familie. Willie și Elaine Oliver, conducătorii Departamentului Viața de Familie la nivel mondial, au sărbătorit centenarul prezentând povestiri și experiențe care au marcat acest secol. Viața de Familie este unul dintre cele mai importante departamentele din cadrul Bisericii Adventiste, aceasta recunoscând rolul important al familiei în societate.
Închinarea din Sabat a fost punctul culminant al întregului summit, organizatorii găsind o modalitate inedită de închinare. „Am vrea ca momentele de închinare să se desfășoare altfel decât de obicei și să vă permitem să simțiți că mesajul că aparține”, au declarat aceștia. Și așa s-a întâmplat, deoarece fiecare a găsit, în cuvintele clare și simbolice ale mesajului prezentat de cei trei organizatori, ceva ce îi preocupa, ceva ce i-a determinat să mediteze, ceva cu care s-au identificat.
Acest program special a și încheiat întâlnirea, oferind speranța de a fi deschis calea colaborării sub protecția Duhului Sfânt.
Sursa: new.eud.adventist.org
Powered by WPeMatico