Voluntari pentru sănătatea mintală
Potrivit ultimelor studii, în ultimii ani, numărul pacienților care suferă de afecțiuni mintale a crescut semnificativ în toată lumea. Cercetătorii spun că această problemă devine una dintre principalele cauze de morbiditate și mortalitate. Organizația Mondial a Sănătății a raportat o creștere a incidenței afecțiunilor mintale în rândul tinerilor cu vârsta peste 14 ani.
Recunoscând acest risc, Departamentul Sănătate din cadrul Diviziunii Asia de Sud – Pacific a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea a mobilizat personalul de pe teritoriile uniunilor și conferințelor pentru a crea un program care îi va ajuta pe credincioși să facă față realităților afecțiunilor mintale precum suicidul și alte subiecte delicate. „Noua inițiativă are a scop instruirea oamenilor pentru a face față problemelor de natură mintală, oferindu-le instrumentele necesare pentru a știi cum să reacționeze când se confruntă cu ele”, au spus conducătorii Bisericii în regiune.
Slujind în special în țări din regiunea cunoscută ca Fereastra 10/40, o regiune populată în care creștinii sunt minoritari, Biserica Adventistă din regiunea Asia de Sud – Pacific a instruit recent echipe care să slujească persoanelor cu probleme de sănătate mintală în cele 11 uniuni de pe teritoriul său. „Dorim ca aceste echipe să împărtășească cu ceilalți credincioși informațiile referitoare la o stare mintală optimă, îmbunătățirea stimei de sine, câștigarea încrederii și restabilirea unei relații strânse cu Hristos”, spun conducătorii Bisericii.
Aceștia au explicat, de asemenea, că programul a inclus și instruire în administrarea unei varietăți de teste de personalitate care le vor permite voluntarilor să identifice cu acuratețe măsurile necesare pentru a-i ajuta pe cei în nevoie să își îmbunătățească sănătatea emoțională.
„Echipele au fost instruite și în acordarea de prim ajutor psihologic victimelor dezastrelor, calamităților, violenței, hărțuirii și violului, ca și celor cu afecțiuni mintale”, potrivit coordonatorilor programului de instruire.
Pe lângă instruirea în domeniul sănătății mintale, Departamentul Sănătate din cadrul Diviziunii Asia de Sud-Pacific colaborează cu instituțiile și școlile Bisericii pentru realizarea de protocoale și proceduri ce trebuie implementate atunci când aceste instituții se confruntă cu astfel de cazuri.
Un participant din Uniunea de Misiuni Bangladesh a subliniat importanța cunoștințelor acumulate. „Ceea ce am învățat în cadrul acestui seminar ne va fi de un real folos, atât mie, cât și colegilor mei, pentru a-i trata pe credincioșii noștri și pe alții cu grijă, compasiune și dragoste”, a spus acesta.
Sursa: Adventist Review
Powered by WPeMatico