Copii și tineri

Zi de Bine la Râmnicu Vâlcea

Pe 19 martie 2016, a fost organizată la Râmnicu Vâlcea de către Asociația pentru Sănătate, Educație și Familie – Filiala Oltenia, o zi specială – Zi de Bine. Este o zi când tinerii se implică în diverse proiecte pentru a aduce un zâmbet pe fața tuturor. De ce un zâmbet? Pentru că „zâmbetul este la fel ca ștergătoarele de la mașină, nu opresc ploaia dar te ajută să mergi înainte!” – acesta fiind și motto-ul acestei acțiuni.

Mai mult de 60 de tineri din Râmnicu Vâlcea și Pitești, coordonați de pastorul Florin Răduț, directorul Departamentului de Tineret al Conferinței Oltenia, au fost implicați în următoarele proiecte: Mesaj de bine la intersecție, Spune ceva de bine, Carduri „Apreciez la tine”, Popas de mulțumire, Distribuire handbook: „Codul BINElor maniere”, Flashmob, Îmbrățișare gratuită, Baloane pentru cei mici, Sondaje de opinie și Bulevardul valorilor.

Trecătorii au fost impresionați de tinerii care promovează valori autentice și gândesc la binele celor din jur. Au fost oameni care au zâmbit, au râs, ba chiar au și plâns copleșiți de emoții pozitive.

Evenimentul a fost promovat în presa locală: Curierul de Râmnic și Vâlcea Liberă și pe Facebook (link eveniment). Pentru mai multe fotografii și impresii ale participanților accesați pagina Facebook a proiectului: facebook.com/Zi.de.Bine.VL

Dorim ca zâmbetul să fie pe fața tuturor nu doar o zi pe an, ci în fiecare zi.

Emanuel Unteșu

Clădirile mici pot fi terminate de către primii lor arhitecți, iar cele mari, cele adevărate, lasă întotdeauna acoperișul pe seama posterității” Herman Melville