Misiune

Absolvire Sola Scriptura

Pentru absolvenţii Sola Scriptura de la Cursul de citire a Bibliei prin corespondenţă luna februarie este mult aşteptată deoarece aduce evenimentul înmânării diplomelor de studii. Este ocazia când se întâlnesc împreună absolvenţii şi noii cursanţi, se schimbă impresii si se leagă prietenii. În data de 21.02.2015 a fost organizat un astfel de eveniment pentru 20 de absolvenţi ai Cursului de citire a Bibliei de la Centrul Sola Scriptura Târgu Jiu.

Persoanele premiate, 16 tineri şi 4 adulţi, au reprezentat localităţile Padeş, Călugăreni şi Motru-Sec. Evenimentul a avut loc în Căminul cultural din localitatea Călugăreni. Invitaţii speciali ai programului au fost Liviu Stănescu, directorul Asociaţiei Sola Scriptura, şi Adelin Stănescu, realizator programe media. Au mai participat: Ion Turcu coordonator de programe pentru Oltenia, Simona Gridan, Secretar Sola Scriptura la centrul Târgu Jiu, Remus Mateciuc, pastorul Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea împreună cu Alina Mateciuc şi fiica lor, Rihanna Cosette. Din program amintim meditaţia despre valoarea Bibliei şi formarea caracterului susţinută de Liviu Stănescu, un îndemn de citire a Bibliei şi apropiere de Dumnezeu oferit de pastorul Mateciuc Remus şi muzică creştină în interpretarea Alinei Mateciuc.

Din partea comunităţii gazdă au participat Brumar Pavel şi Băloi Solomon. Domnii Brumar şi Băloi au absolvit Cursul de citire a Bibliei în anul 2012 şi au avut un rol important în motivarea tinerilor pentru finalizarea cursurilor. Prin cooperarea lor cu pastorul şi membrii bisericii Adventiste din Motru Sec şi susţinerea doamnei Simona Gridan a fost realizată o  promovare de excepţie a cursurilor Sola Scriptura în zona Padeş – Călugăreni – Motru Sec, având ca rezultat peste 200 de înscrieri la cursurile prin corespondenţă. În cadrul acestei campanii de promovare au fost cumpărate numeroase titluri de carte din Librăria Sola Scriptura Târgu Jiu pentru oferirea persoanelor interesate.

Au răspuns invitaţiilor de participare la Festivitatea de absolvire un important număr de localnici atât tineri, cât şi persoane adulte, care au apreciat importanţa educaţiei tinerei generaţii, valoarea Bibliei şi privilegiul de a avea acces la o librărie creştină.