Evenimente

Intalnire aniversara

20 de ani de EXPLO în Conferinţa Oltenia-

“Nu avem a ne teme de nimic altceva pentru viitor, decât de a uita cumva drumul pe care ne-a condus Dumnezeueste gândul  inspirat care poate fi aplicat şi la programele de licurici şi de exploratori. De aceea, pentru a nu ignora lecțiile și experiențele trecutului, în sabatul din 18 ianuarie 2014 Departamentul de Tineret din cadrul Conferinţei Oltenia a organizat la Biserica Adventistă Alexandria      nr. 1 “Întâlnirea aniversară – Am fost odată– 20 de ani de EXPLO”  pentru a marca implementarea programelor de licurici şi de exploratori în această zonă a ţării. Într-o atmosferă de sărbătoare şi cu un cadru sugestiv pentru consacrare  au participat la eveniment o parte dintre instructorii care au fost implicaţi de-alungul timpului  în programele amintite mai sus, persoanele care doresc să activeze în prezent, dar nu sunt instruite, precum şi părinţii dornici să cunoască mai multe despre lucrarea pentru copii.  Participanţii au putut descoperi cum a fost la început şi ce se poate face pe viitor pentru copiii din biserică şi din societate .

Invitaţii speciali ai evenimentului au fost Daniel Chirileanu,  directorul  Departamenului de Tineret al Uniunii de Conferinţe  şi Cristina Neagu,  coordonatorul  programului de exploratori la nivel  naţional. De asemenea, a fost prezent la programul de după-amiază secretarul Conferinţei Oltenia, pastorul Sbîrnea George  care a subliniat importanţa slujirii copiilor. Momentele spirituale, discuţiile din cadrul grupelor formate, mărturiile celor implicaţi de-alungul timpului au arătat rolul important al programelor pentru dezvoltarea copiilor în această eră tehnologică.

Un moment special a fost decernarea diplomelor şi a medaliilor personalizate cu sigla explo celor prezenţi care au contribuit într-un fel sau altul la promovarea activităţilor pentru copii pe teritoriul Conferinţei Oltenia. La finalul zilei, după închiderea sabatului, participanţii au putut parcurge pe grupe un traseu intitulat Marea Reîntâlnire care a evocat momente din viaţa ucenicilor. După terminarea  traseului a urmat focul de seară, unde cei prezenţi au fost încurajaţi la reconsacrare la fel ca şi ucenicii la Marea Tiberiadei.

Speranţa organizatorilor este ca în viitorul apropiat adulţii din biserici să se implice mai mult în lucrarea pentru copii şi să participe la evenimentele viitoare organizate de către Departamentul de Tineret, primul fiind Convenţia liderilor pentru licurici şi exploratori care va avea loc în perioada 6- 9 februarie 2014 la Moieciu. Mai mult decât atât, bucuria va fi deplină atunci când instructorii vor fi prezenţi la “Nunta Mielului”  şi vor auzi cuvintele: “Veniţi, binecuvântaţii Tatălui Meu de moşteniţi Împărăţia, care v-a fost pregătită de la întemeierea lumii” (Matei 25, 34)

Florin Răduţ 
Director de Tineret – Conferinţa Oltenia


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *