Info Adventist

Merită să investim în tinerii noștri

Timp de mai mult de 10 ani, biserica adventistă din Laurel, Mississippi, Statele Unite, a depus în mod conștient eforturi pentru a-i câștiga pe tineri pentru Isus. Acestea au devenit parte integrantă a identității membrilor și a bisericii locale, și dau rezultate.

Tinerii afiliați bisericii au parte de o experiență cu Dumnezeu pe care cu greu o pot uita. Copiii, adolescenții și tinerii dezvoltă o relație cu Isus pe care o vor lua cu ei oriunde vor merge.

„Membrii nu numai că ne fac să ne simțim bine, ci ni-L prezintă pe Isus astfel încât este ușor să Îl cunoaștem și să ne îndrăgostim de El”, spune Laken Mirritt, o tânără instructoare a bisericii din Laurel. Tinerii iau cu ei ceea ce învață despre Isus chiar dacă se îndepărtează de biserică. Deși e posibil să nu mai frecventeze biserica sau să se îndepărteze de Dumnezeu, Biserica Adventistă rămâne casa lor, iar la timpul potrivit se întorc.

În tinerețe, Merritt a frecventat biserica, a plecat pentru un timp, după care s-a întors. „După ce l-am cunoscut pe soțul meu, acesta a dorit să afle mai multe despre Biserica Adventistă, așa că am început studiile biblice cu unchiul Renny și cu mătușa Judy, iar când participam la ele știam că Dumnezeu m-a adus înapoi unde trebuia să fiu”, a împărtășit aceasta.

Acum, Merritt spune că propriilor copii „le place și abia așteaptă să meargă la biserică și povestesc despre ceea ce învață”.

Experiența lui Merritt a inspirat-o să devină instructor al tinerilor împreună cu soțul ei Rick. „Vreau să produc o schimbare în viețile lor, așa cum au făcut dna Kathy și dnul Kelly în dreptul meu.

Merritt nu este un caz singular. Și alții care au frecventat programele de tineret ale bisericii s-au întors împreună cu familiile lor, iar acum se ocupă de coordonarea clubului de exploratori, a programului săptămânal în stilul Școlii Biblice de Vacanță dedicat comunității locale, și de alte activități.

Biserica a acordat prioritate acestor programe, iar scăderea mediei de vârstă a membrilor este evidentă dacă privim la centrul de stil de viață dedicat familiilor, în care s-a alocat un spațiu considerabil unei săli de sport, dar care găzduiește și săli de clasă și o bucătărie comercială. Un program regulat care are loc o dată pe săptămână le permite copiilor din localitate să participe la activități, să joace jocuri, să ia o gustare și să învețe despre Isus. Biserica asigură adesea transportul copiilor pentru a le permite să participe la activități.

În același timp, biserica din Laurel nu a lăsat povara returnării împrumutului pentru construirea centrului pe umerii generațiilor viitoare, ci face eforturi pentru a-l returna cât mai repede. De două ori pe an se organizează târguri de vechituri, iar banii obținuți astfel sunt folosiți pentru returnarea împrumutului și sponsorizarea tinerilor pentru a putea merge în tabăra de vară din Alamisco, statul Alabama. Membrii strâng anual mii de dolari, astfel încât suma împrumutată s-a diminuat repede.

Când Jim Stewart, pastorul local, a ajuns aici în 2017, a apreciat accentul pus de biserică pe tineri și pe programele în folosul comunității locale. La scurt timp, copiii lui au devenit beneficiari ai programelor pentru tineri, iar la finalul anului 2019, doi dintre fii lui și alți patru tineri s-au alăturat oficial bisericii prin botez. Când a fost întrebat cum se simte să își boteze copiii, Stewart a spus: „De obicei nu mă emoționez ușor, însă atunci am cedat. A fost minunat.”

Cu programe precum clubul de exploratori, Școala Biblică de Vacanță și programele săptămânale pentru comunitatea locală, membrii bisericii petrec nenumărate ore învățând, conducând, gătind, rugându-se și iubind copiii. Aceștia le arată copiilor cine este Isus și cât de iubiți sunt. Nu este o sarcină ușoară, însă numeroși voluntari au fost credincioși slujbei lor ani la rând. Cu toate acestea, investiția lor nu se pierde, deoarece rezultatele arată că fiecare impresie lăsată în inima copiilor este prețuită, iar în cele din urmă poate contribui la schimbarea destinului lor veșnic.

Sursa: Adventist Review

Powered by WPeMatico


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *