Info Adventist

Președintele Republicii Rwanda participă la inaugurarea Facultății de Medicină din Africa de Est

Excelența Sa Paul Kagame, Președintele Republicii Rwanda, și Ted N.C. Wilson, Președintele Bisericii Adventiste mondiale, au participat la inaugurarea Facultății de Medicină a Diviziunii Africa Centrală și de Est din Kigali, capitala Republicii Rwanda, în data de 2 septembrie 2019.

În cadrul ceremoniei la care au participat conducători și credincioși adventiști, dar și oficiali guvernamentali, Eustace Pennicook, fondator și decan al Facultății de Medicină, a prezentat cele patru etape în construirea campusului, explicând că doar prima etapă a fost finalizată. Până în prezent au fost construite principalele clădiri, printre care se numără complexul care găzduiește sălile de curs și nouă laboratoare, cantina, căminele studențești și casele de oaspeți.

Blasious Ruguri, Președintele Bisericii Adventiste în regiunea Africa Centrală și de Est, i-a mulțumit Președintelui Kagame, care și-a împlinit promisiunea de a pava drumul de acces în campus. În același timp, Ruguri a vorbit despre faptul că noua Facultate de Medicină a fost un proiect care depășea posibilitățile financiare locale.

„Mulțumesc Conferinței Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea pentru darul special din Sabatul 13 al anului 2016, care a contribuit la demararea acestui proiect”, a spus el. „Le mulțumesc, de asemenea, credincioșilor adventiști din cele 11 țări care formează această regiune administrativă. Fiecare a contribuit la înființarea școlii, și mulți ații și-au manifestat generozitatea.” Ruguri a spus că acum au nevoie de mai mult teren pe care să construiască alte clădiri, printre care și un spital universitar.

Wilson a felicitat noua instituție de învățământ și i-a mulțumit Președintelui Kagame pentru susținerea Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea prin crearea infrastructurii și prin respectarea libertății religioase. În plus, acesta a apreciat încrederea Președintelui în Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea, încurajând-o să accepte provocarea înființării unei facultăți de medicină.

„Este un privilegiu să pot participa la inaugurarea Facultății de Medicină a Diviziunii Africa Centrală și de Est în Kigali, Rwanda, cea de-a șaptea [facultate adventistă de medicină] din lume”, a spus pastorul Wilson. Această facultate de medicină va fi o binecuvântare extraordinară pentru regiunea Africa Centrală și de Est, studenții având parte de o educație de calitate în domeniul medical combinată cu dezvoltarea spirituală.

Pastorul Wilson a provocat conducerea Diviziunii Africa Centrală și de Est nu doar să afișeze clădiri frumoase, ci să facă eforturi pentru o educație de calitatea în interiorul lor. El s-a rugat pentru binecuvântări cerești asupra școlii și a țării, amintindu-le celor prezenți că mândria și aroganța sunt incompatibile cu proiectele de succes.

„Dumnezeu va folosi această facultate de medicină și pe absolvenții ei pe măsură ce aceștia calcă pe urmele Marelui Medic pentru a duce mai departe lucrarea medicală, brațul drept al evangheliei, în pregătirea unui popor pentru revenirea iminentă a lui Hristos din punct de vedere fizic, mintal, social și spiritual”, a spus Wilson.

Președintele Republicii Rwanda, care a fost însoțit și de soția sa, Janet, a lăudat Biserica Adventistă pentru că face din sănătate un stâlp al evanghelizării și dezvoltării. Acesta le-a mulțumit, de asemenea, credincioșilor adventiști din Rwanda, pentru contribuția lor din ultimii 100 de ani la dezvoltarea țării. În ceea ce privește Facultatea de Medicină, Președintele Kagame a mulțumit Bisericii pentru că este un partener de încredere al guvernului din Rwanda. „Vă promit că vom oferi teren și fonduri pentru construirea unui spital universitar pentru noua facultate”, a spus el.

Noua facultate de medicină a Diviziunii Africa Centrală și de Est este găzduită de Universitatea Adventistă Africa Centrală în campusul Masoro, din Kigali. Aceasta este cea de-a doua facultate adventistă de medicină de pe continentul African și a șaptea din lume.

Sursa: Adventist News Network

Powered by WPeMatico


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *