Info Adventist

Ted N.C. Wilson se roagă împreună cu președintele Ghanei

Ted N.C. Wilson, președintele Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea la nivel mondial a primit aprobarea președintelui țării africane, Ghana, pentru a citi un pasaj din Sfânta Scriptură și pentru a se ruga pentru acesta. Pasajul ales de pastorul Ted N.C. Wilson se găsește în Vechiul Testament, iar inițiativa a reprezentat un moment pentru care Dumnezeu a fost lăudat de adventiștii de ziua a șaptea din Ghana.

Aflându-se în vizită de lucru în Ghana fiind invitat să participe la un eveniment important pentru Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din această țară, președintele Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea la nivel mondial, pastorul Ted N. C. Wilson, a vizitat printre altele și Jubilee House, clădirea Guvernului Ghanei. Acolo a purtat o discuție cu Nana Addo Dankwa Akufo-Addo, președintele Ghanei, și cu oficiali ai Guvernului. Întâlnirea a durat 20 de minute și a avut ca subiect principal libertatea religioasă.

„Suntem o țară în care cu toate că avem o majoritate copleșitoare de Creștini, avem mulți Musulmani și alți oameni care se închină dumnezeilor antici”, susținea Akufo-Addo care se afla la unul din capetele mesei având într-o parte liderii Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea și în cealaltă parte oficialii din Guvern.

În cadrul discuției, pastorul Ted Wilson a amintit de eforturile pe care Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea le-a făcut pentru a îmbunătăți viețile oamenilor din Ghana și din întreaga lume, atât pe plan fizic, cât și social și spiritual. Ca reacție la această prezentare, președintele ghanez a afirmat: „Ei [adventiștii] unesc populația, și noi trăim astfel în armonie, fiind toleranți unii cu alții. Este una dintre particularitățile pe care vrem să le păstrăm.”

În finalul discuției, după ce a mulțumit președintelui Nana Addo Dankwa Akufo-Addo pentru apărarea libertății religioase, pastorul Ted N.C. Wilson a cerut aprobarea de a citi un pasaj biblic și a se ruga împreună. Cererea fiind aprobată, Sfânta Scriptură a fost deschisă iar președintele Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea a citit din Mica 6:8: „Ţi s-a arătat, omule, ce este bine, şi ce alta cere Domnul de la tine decât să faci dreptate, să iubeşti mila şi să umbli smerit cu Dumnezeul tău?”. A urmat apoi un comentariu scurt încheiat de cuvintele „Dumnezeu să binecuvânteze pe cei care urmează sfatul acesta!”.

Rugăciunea de încheiere a însemnat un moment în care toți cei prezenți și-au plecat capul în semn de închinare. În rugăciune, pastorul Ted Wilson a amintit familia președintelui Nana Addo Dankwa Akufo-Addo, Guvernul Ghanei și populația creștină sau necreștină din acea țară.

Lăudat să fie Dumnezeu pentru mărturia care a fost adusă înaintea președintelui și a Guvernului Ghanei!

Autor: Elisei Florea

Sursă Știre & Imagine: https://www.adventistreview.org/church-news/story14484-adventist-church-president-prays-with-ghanas-president.

Powered by WPeMatico


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *