Info Adventist

45 de secunde de misiune zilnică

În 2010, în timp ce Darrin Purdy slujea ca pastor în districtul Cleveland-Jamestown din Dakota de Nord, Statele Unite ale Americii, o oră de transmisie radio devenise liberă. Purdy nu avea experiență în radio, dar Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din Cleveland a crezut că merită să încerce. Au ales să completeze cea mai mare parte a orei cu un seminar din cartea biblică, Apocalipsa, dar Purdy trebuia să facă introducerea și să rezerve ultimele două minute pentru a invita ascultătorii la următorul seminar.

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din Jamestown a dorit aibă și ea o emisiune radio, dar o oră întreagă era scumpă. Un director de vânzări al unui post de radio și-a înscris copilul la școala locală adventistă, așa că pastorul a discutat problema cu el. Directorul de vânzări a cercetat, a stabilit și a organizat un un minut zilnic de transmisie care urma să fie redat atunci când oamenii mergeau sau se întorceau de la muncă.

„Acestea sunt mici puncte devoționale, pe care le numim „Drive Time”, a spus Purdy. Momentul începe cu muzică de chitară și cu sunetul unei mașini care pornește. „Scopul nostru este de a oferi oamenilor o idee spirituală. Există o introducere și o concluzie, așa că am 42 de secunde; aproximativ 120 până la 130 de cuvinte.”

„Drive Time” a devenit un punct de conectare cu oamenii din comunitate. Purdy a spus că obiectivul său este acela de a elimina bariere. „Oamenii cred că spui adevărul pentru că te-au auzit la radio”, a spus el. „Ei devin doritori să participe la seminarele asociate cu biserica ta sau cu numele tău.”

După ce programul a fost redat o perioadă, când cineva auzea vocea lui Purdy la magazin sau vedea numele său la bancă spunea: „Îmi plac acele mici idei” sau „Mă pun pe gânduri” sau „La asta mă gândesc toată ziua.”

Purdy s-a mutat de atunci în districtul Dakota de Sud, dar încă administrează site-ul Drive Time. Obiectivul său pentru site este de a avea un blog în care oamenii să poată pune întrebări la care el să răspundă și în care să ofere informații sau studii biblice.

Cele aproximativ 300 de clipuri cu lungimea de un minut ale sale sunt în prezent redate pe postul de radio Bismarck Christian Education, situat în subsolul clădirii Conferinței Dakota.

„Vreau ca oamenii să știe că Dumnezeu se gândește la ei și îi iubește.” mărturisea Purdy.

Sursa: Adventist Review

Powered by WPeMatico


Leave a Comment

Your email address will not be published.