Info Adventist

Actualizarea mesajului pentru credincioșii Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România privind pandemia COVID-19

 

Liderii şi credincioşii Bisericii Adventiste se încred în Dumnezeu și cer ajutor divin în lupta pe care țara noastră o duce împotriva virusului gripal. Rugăciunea noastră este „Adu-Ţi aminte, Doamne, de îndurarea şi bunătatea Ta, căci sunt veşnice” (Psalmii 25:6).

Informăm credincioșii că măsurile din Ordonanța militară 2, emisă în 21 martie 2020, reglementează, printre altele, următoarele aspecte:

– se pot oficia slujbe în lăcașurile de cult de către slujitorii bisericești fără accesul publicului, slujbele putând fi transmise în online;

– se pot oficia acte religioase cu caracter privat (botez, cununii, înmormântări), la care pot participa maximum 8 persoane.

Ultimele reglementări din Ordonanța militară 3, emisă în 24 martie 2020, permit deplasarea doar din motive justificate, precum:

  • îngrijirea persoanelor vârstnice și bolnave;
  • deplasarea la locul de muncă sau pentru cumpărături urgente;
  • deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat.

Informăm credincioșii adventiști din România că pot beneficia de asistență spirituală pastorală la domiciliul personal, în condiţiile stării de urgenţă, și reamintim faptul că pe www.adventist.ro, site-ul oficial al Bisericii, puteți consulta lista cu cele aproximativ 70 de biserici care transmit servicii divine în direct.

În cadrul programului difuzat de Speranța TV și Radio Vocea Speranței, veți putea urmări în Sabatul din 28 martie raportul președintelui Bisericii, pastorul Aurel Neațu, care va prezenta situația credincioșilor adventiști, precum și activitatea socială și spirituală pe care Biserica Adventistă din România o desfășoară în contextul pandemiei.

Reamintim apelul către toți credincioșii de a mijloci în rugăciune pentru țară și Biserică în fiecare seară, în intervalul orar 2000–2100. La nivel internațional, adventiștii desfășoară campania „100 de zile de rugăciune”, în perioada 27 martie – 4 iulie, pentru primirea Duhului Sfânt, pentru implicare personală în misiune și pentru încetarea pandemiei de COVID-19. Rugăm pastorii să acorde atenție fiecărui membru al Bisericii și, împreună cu instituțiile acesteia, să slujim prin voluntariat persoanele vulnerabile, respectând toate măsurile în vigoare pentru prevenirea răspândirii virusului și pentru securitate.

Reiterăm apelul de a respecta ordonanțele militare și de a sta în casă! Un mod practic prin care putem ajuta în această perioadă este să donăm sânge. Unii credincioși adventiști și fundațiile administrate de aceștia au experiență în această privință. Să răspundem acum apelului național pentru donarea de sânge.

„De unde-mi va veni ajutorul? ” nu este doar o întrebare dintr-un psalm favorit, ci și o frământare sufletească pentru zeci de mii de persoane în aceste vremuri. Să oferim răspunsul Bibliei pentru noi înșine și pentru toți ceilalți: „Ajutorul meu vine de la Domnul, care a făcut cerurile și pământul; pune-ţi nădejdea în Domnul, căci la Domnul este îndurarea” (Psalmii 121:1,2; 130:7).

 Comitetul executiv al Uniunii de Conferințe a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România

București, 26 martie 2020

Articolul Actualizarea mesajului pentru credincioșii Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România privind pandemia COVID-19 apare prima dată în Biserica Adventistă.

Powered by WPeMatico


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *