Misiune

Cei neînsemnaţi

La finalul anului 2017, câteva familii din comunitatea Poroschia, judeţul Teleorman, s-au organizat  să ofere o masă caldă unor persoane nevoiaşe din localitate. Acţiunea concretă a constat în pregătirea şi distribuirea în fiecare zi de duminică a unui număr de 10-15 porţii de hrană caldă.

Într-una din zile, membrii implicați în proiect, au intrat într-o curte unde au găsit o casă aproape prăbuşită, în care locuia sau mai bine zis se adăpostea o persoană singură şi neajutorată. În acest context, biserica locală, având o bună colaborare cu primăria, a solicitat și implicarea acesteia în a întinde o mână de ajutor celui năpăstuit. Autoritățile locale au răspuns pozitiv, dar nu doar ele ci și vecinii celui în cauză. De bun augur a fost însă implicarea credincioșilor din comunitate care, sensibilizați de Dumnezeu, au rezonat cu nevoia celui în cauză, atât prin donațiile oferite cât și prin munca prestată.

Astfel, planul odată făcut a fost pus în aplicare, iar noua locuinţă, ridicată şi amenajată în plină iarnă, a devenit  un subiect de discuţii şi aprecieri din partea celor din comună pentru această acţiune dar şi un motiv de laudă la adresa lui Dumnezeu.

Acum, omul nostru, când primeşte hrana caldă, exprimă dorinţa de a gusta și din experiența unei alte realități spirituale, fiind recunoscător pentru tot ce a primit.

Această experiență este pilduitoare și încurajază pe credincioși să persevereze în a  căuta şi ajuta pe “… aceşti  foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei …” Matei 25.34-40

Silvestru Ciornei, pastor district Alexandria 1