Info Adventist

În Spania, voluntarii ajută la producerea și distribuirea scuturilor faciale

Un grup de voluntari ai Agenției pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor (ADRA) din Spania și un nou grup numit „Covidmakers” folosesc imprimante 3D și tehnologia pentru a produce măști faciale (numite și scuturi faciale), pe care le donează spitalelor, unităților de îngrijiri medicale și bătrânilor din Camp de Morvedre, Valencia.

Conform unui articol publicat în Revista Adventista España (Adventist Review Spania) din 31 Martie 2020, liderii locali ai ADRA au afirmat că voluntarii distribuiseră deja primele 220 de scuturi faciale diferitelor instituții, incluzând Sagunto Hospital din apropierea Sagunto Adventist College, încă din 26 Martie 2020.

Voluntarii care lucrează în acest proiect au mărturisit că au produs două tipuri de scuturi faciale, unul mai simplu și altul de calitate superioară folosit de cei care luptă în prima linie contra COVID-19. Structura este realizată cu ajutorul imprimantelor 3D, scuturile fiind apoi lipite de același grup.

„Persoanele care lucrează în unități medicale au primit un scut facial, chiar dacă nu au grijă de pacienții afectați de COVID-19” a spus coordonatorul proiectului. „Scuturile faciale simple au fost oferite persoanelor care lucrează în administrație, în asistența medicală generală sau celor de la triaj. Versiunea mai calitativă a fost oferită specialiștilor în endoscopie, celor care lucrează la terapie intensivă sau pneumologilor.”

De asemenea, voluntarii lucrează la adaptarea măștilor utilizate de scafandri, în speranța că vor putea fi folosite de pacienții a căror stare de sănătate nu este gravă.„Este nevoie de ajutor în asamblarea măștilor, și alți voluntari sunt invitați să ni se alăture” au adăugat liderii ADRA.

Alte Proiecte

La câteva ore distanță, spre sud-vest de Sagunto, în orașul El Puerto, Cadiz, ADRA lucrează împreună cu administrația locală pentru a oferi adăpost, răspunzând nevoilor esențiale ale oamenilor străzii. De asemenea, voluntarii oferă alimente persoanelor aflate în nevoie.

Carman Lara, coordonatorul serviciilor sociale ale orașului, a mulțumit ADRA în mod public pentru ajutorul oferit, care le va permite să deschidă un nou adăpost pentru oamenii străzii foarte curând.

Conducătorii locali ADRA au raportat că persoanele fără adăpost și cei care sunt în nevoie vor putea face un duș cu apă caldă, vor avea un loc unde să doarmă peste noapte și trei mese calde pe zi.

Pedro Llorca and Esther Azón a ajutat la realizarea acestui articol.

Sursă: Adventist Review

Articolul În Spania, voluntarii ajută la producerea și distribuirea scuturilor faciale apare prima dată în Biserica Adventistă.

Powered by WPeMatico


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *