Info Adventist

Mesaj săptămânal #5

Situația de criză pe care o traversăm ne învață cel puțin doua lecții: echilibru și responsabilitate. Perioada aceasta va avea efecte pe termen lung asupra lumii noastre, însă efectele pot fi influențate de comportomantul nostru din această perioadă.

De altfel, responsabilitatea noastră de a petrece mai mult timp în casă, este încurajată de ultimele informații oferite de autorități, care transmit semnale că după încheierea stării de urgență, prelungită până în data de 14 mai, societatea ar putea să se întoarcă, treptat, la un regim normal de viață.

Anul 2020 va sta sub semnul pandemiei care a pus un văl de tăcere şi tristeţe peste întreaga omenire. Suntem mai conştienţi ca oricând de importanţa sistemului medical şi suntem recunoscători celor care au rămas la datorie riscându-şi viaţa lor şi a familiilor lor. Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea se roagă pentru cei care sunt în prima linie și își asumă riscuri în ce priveste lupta cu Covid-19.

Și de parcă n-ar fi fost îndeajuns criza provocată de apariția noului coronavirus, lipsa precipitațiilor face ca România să se confrunte și cu o viitoare secetă. Autoritățile din țara noastră fac zilele acestea o analiză amplă a situației. Vă încurajăm să amintiți în rugăciunile dvs. și acest subiect.

Acum, în timpul izolării cauzate de acest nou virus, oamenii se caută şi se redescoperă pe ei înşişi, dar şi relaţia cu ceilalţi. Unii ajung să înţeleagă că viaţa este un dar de la Dumnezeu, învaţă să fie solidari şi să-i ajute pe ceilalţi care sunt mai în vârstă şi mai vulnerabili, să fie altruişti, să-şi protejeze părinţii şi pe cei dragi. Avem responsabilitatea de a-i ajuta pe acești oameni să înțeleagă corect ceea ce se întâmplă și modul în care trebuie să se raporteze la Dumnezeu, nu doar în vreme de criză.

În final, dorim să vă reamintim că din dorința de a ne păstra sănătatea în lupta cu Covid-19, există riscul să uităm de oamenii de lângă noi. De cei nevoiași, de cei care nu strigă după ajutor, chiar dacă situația este una dificilă. Conform World Vision România, 1,3 milioane dintre copiii din țara noastră supravieţuiesc în sărăcie severă. Bineînțeles, alături de aparținătorii lor. Trebuie doar să deschidem ochii pentru a putea vedea nevoile lor.

În același timp, dacă reușiți să vă susțineți semenii nevoiași în această perioadă tulbure, vă mulțumim pentru acest act de bunătate și vă recomandăm smerenie în biruinţă.

Departamentul de comunicare, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România.

Articolul Mesaj săptămânal #5 apare prima dată în Biserica Adventistă.

Powered by WPeMatico


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *