Info Adventist

Poziţia oficială a Bisericii Adventiste faţă de vaccinuri

Vaccinarea copiilor ar putea deveni obligatorie, după ce deputaţii Comisiei pentru sănătate au votat în unanimitate, luni, 02.03, introducerea acestui amendament în proiectul legii vaccinării. Proiectul de lege mai trebuie să primească votul plenului Camerei Deputaţilor, care este for decizional.

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea și-a asumat o poziţie oficială în privinţa vaccinurilor încă din anul 2015, declarând că „încurajează imunizarea responsabilă” și că nu are niciun motiv bazat pe credinţă pentru a-i descuraja pe credincioși să participe la programele de imunizare colectivă.

Potrivit declaraţiei oficiale dată de Conferința Generală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, pe care dorim să o readucem în atenție ținând cont de amendamentul votat de Comisia de sănătate, „Biserica Adventistă accentuează puternic importanţa sănătăţii și a bunăstării. Atenţia deosebită pe care adventiștii o acordă sănătăţii este bazată pe revelaţia biblică, pe scrierile inspirate ale lui Ellen White și pe literatura știinţifică. În consecinţă, încurajăm imunizarea/vaccinarea responsabilă și nu avem niciun motiv religios să nu îi încurajăm pe membrii noștri să participe responsabil la programele de imunizare protectivă și preventivă. Preţuim sănătatea și siguranţa populaţiei, iar acestea includ menţinerea «imunizării colective».”

Biserica Adventistă s-a dezis în totalitate de tentativele de contraargumentare a vaccinării prin apeluri la conștiinţa religioasă a credincioșilor și a declarat că doctrina sa nu include nicio interdicţie asupra vaccinării.
„Nu acţionăm drept conștiinţă pentru niciun membru al bisericii și recunoaștem dreptul la libertatea de alegere. (…) Alegerea de a nu fi imunizat nu este și nu ar trebui să fie văzută ca o dogmă sau ca o doctrină a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea”, apare în declarația oficială dată de Conferința Generală în anul 2015.

Sursă:

Semnele Timpului

Declarația integrală poate fi citită aici:

adventist.org

http://www.curieruladventist.ro/acasa/pbav

Powered by WPeMatico


Leave a Comment

Your email address will not be published.