Info Adventist

Președintele Portugaliei vizitează Biserica Adventistă din Lisabona

Ziua de 3 martie va rămâne în istoria Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din Portugalia ca ziua în care, cel mai înalt oficial al statului a vizitat pentru prima dată o biserică adventistă și a participat la serviciile sale de închinare.

În urma invitației adresate de reprezentații Bisericii în cadrul unei întâlniri care a avut loc în data de 12 februarie la Palacio de Belém, Președintele Republicii Portugheze, Profesorul Marcelo Rebelo de Sousa, a vizitat sâmbăta trecută Biserica Adventistă Lisabona-Centru.

În momentele care au precedat serviciul de închinare, Președintele Uniunii Portugheze a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, Pastorul Antonio Amorim, i-a mulțumit Președintelui Republicii pentru vizita sa, apreciind acțiunile sale în favoarea celor fragili și aflați în nevoie în timpul mandatului său.

Președintele Marcelo Rebelo de Sousa și-a exprimat „aprecierea pentru diferitele confesiuni religioase prezente în țară”, atât la nivel personal, cât și în calitate de Președinte al țării, ceea ce l-a făcut ca, încă de la începutul mandatului său, să viziteze aceste comunități. Acesta a enumerat o serie de principii care stau la baza sistemului legal și constituțional al Portugaliei precum separarea Bisericii de Stat, nediscriminarea pe baza religiei, imparțialitatea față de biserici și crezuri și adoptarea Legii libertății religioase din anul 2001. Nu vorbim despre „indiferență, ci despre acceptarea datoriei de a colabora cu bisericile și cu comunitățile religioase din Portugalia, cu scopul de a promova drepturile cetățenilor ei, solidaritatea și toleranța”, a spus de Sousa, menționând că „acest set de valori este un punct de întâlnire între Statul Portughez și Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea.”

Apoi, Președintele Republicii a vorbit despre Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea și prezența sa în Portugalia în următoarele cuvinte: „Cu o istorie îndelungată și o moștenire recunoscută, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea este recunoscută și respectată în societatea portugheză. Valorile și principiile pe care le proclamă, influențate de principiile creștinismului, sunt valorile și principiile demnității umane, respectului pentru ceilalți și solidarității.” Acesta a subliniat ajutorul umanitar oferit de Biserică prin intermediul ADRA, lucrarea de promovare a păcii și drepturilor omului și trăirea unei doctrine etice în concordanță cu principiile care ghidează doctrina sa religioasă.

În finalul intervenției sale, Președintele de Sousa a declarat următoarele: „Am acceptat cu mare plăcere invitația de a fi azi împreună cu dumneavoastră, de a vă cunoaște mai bine și de a trăi împreună cu dumneavoastră aceste momente de închinare. Îmi doresc să continuați să vă desfășurați activitatea așa cum ați făcut-o și până acum, fără restricții din partea statului, însă, în același timp, apărând valorile morale ce stau la baza societății portugheze și care constituie moștenirea noastră morală.” Acesta a încheiat cu cuvintele: „În numele Portugaliei, vă mulțumesc tuturor.”

Sursa: Diviziunea Intereuropeană

Powered by WPeMatico


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *