Misiune

Tabăra de sănătate – Sătic 2016

Printre mesajele cu care noi putem întâmpina nevoile societății, se află și acelea despre sănătate, care, izvorâte din filosofia evangheliei, pot să contribuie la starea de bine a celor care ne înconjoară.

În sensul acesta, în perioada 15-21 august, s-a desfășurat în Centrul de Tineret al Conferinței Oltenia de la Sătic, județul Argeș, o Tabără de sănătate la care au participat peste o sută de persoane ce nu aparțin bisericii noastre dar apreciază valorile acesteia. Numărul mare de participanți s-a datorat preocupării misiunii pentru sănătate care animă biserici din anumite zone ale Olteniei. Astfel, în urma implementării unor proiecte de misiune pentru sănătate și a inițierii unor cluburi cu același specific sau clase de gătit în Craiova, Râmnicu Vâlcea sau Drobeta Turnu Severin, s-a conturat un grup de participanți care a petrecut șase zile într-un cadru natural mirific din Piatra Craiului și a fost parte dintr-un program ce a inclus seminare de sănătate, exerciții fizice sau drumeții în aer liber.

Medici cu pregătire în gastro-enterologie, neurologie, cardiologie sau medicină de familie au prezentat mai multe teme care au rezonat cu nevoile participanților și au trezit interesul acestora pentru schimbări care pot să le marcheze experiența de viață în viitor. Dincolo de informațiile transmise cu acuratețe de către medici, au fost inițiate momente spirituale care au animat asistența și au hrănit sufletele multora. Fie că a fost vorba de interpretarea unor imnuri creștine, vocale sau instrumentale, mesaje pentru spectrul rațiunii sau al emoțiilor, prezentări de carte, concurs sau momente de premiere,  cei implicați au putut descoperi într-un mod transparent valori ce rezidă din evanghelie. De asemenea, calitatea serviciilor oferite a contribuit substanțial la reușita evenimentului, lucru evidențiat și de evaluarea de la finalul taberei. Mulți participanți, majoritatea intelectuali, și-au manifestat cu emoție și deschidere de inimă bucuria participării în cadrul acestei tabere, ba chiar au sugerat nevoia desfășurării mai multor programe de acest gen în viitor.

După cele șase zile petrecute în Tabăra de sănătate, s-au conturat amintiri, hotărâri cât și impresii despre Dumnezeu, spiritualitate autentică și ce înseamnă a fi creștin. Deja lista pentru participanții la viitoarea tabără din anul 2017 a fost deschisă de persoane care și-au exprimat intenția de a reveni în acest loc frumos pentru un astfel de program.

Ce va urma, depinde de măsura în care inimi vor fi deschise spre semeni comunicând frumos mesajul că doar Dumnezeu oferă adevăr și valoare pentru bunăstarea holistică a ființei umane iar credința pe care o promovăm abundă de idei creative care sunt așteptate și dorite de oameni ce pot fi căutați și descoperiți inclusiv în cadrul unui club de sănătate sau de gătit.

Niță Petre, director Comunicare, Conferința Oltenia

 

P_20160816_080242 P_20160817_113547 P_20160820_130239