Educație

Test Evanghelia după Luca, cap. 1-4

Hand completing a multiple choice exam.

1. Pentru cine a făcut evanghelistul Luca cercetări cu de-amănuntul și i le-a scris? Luca 1,3
a. Pentru Petru
b. Pentru Pavel
c. Pentru Teofil
d. Pentru Zaharia

2. Care era numele îngerului trimis la Zaharia? Luca 1,19
a. Mihail
b. Gavril
c. Samoil
d. Nu se spune ce nume avea

3. Cum au reacționat prima dată păstori de pe câmp când i-au zărit pe îngeri? Luca 2,9
a. S-au bucurat mult
b. Au fugit
c. S-au ascuns
d. S-au înfricoșat foarte tare

4. După câte zile l-au găsit părinții lui Isus pe Acesta în Templu? Luca 2,46
a. După zece zile
b. După trei zile
c. După șapte zile
d. După o zi

5. Cui le-a spus Ioan Botezătorul cuvintele: „Să nu stoarceți nimic de la nimeni prin amenințări, nici să nu învinuiți pe nimeni pe nedrept, ci să vă mulțumiți cu lefurile voastre!”? Luca 3,14
a. Ostașilor
b. Vameșilor
c. Noroadelor
d. Preoților

6. Până unde coboară evanghelistul Luca cu genealogia ui Isus? Luca 3,38
a. Până la Avraam
b. Până la David
c. Până la Noe
d. Până al Adam

7. Care a fost ispita a doua pentru Isus? Luca 4,6.7
a. Să prefacă pietrele în pâini
b. Să se arunce de pe Templu jos căci va fi păzit de îngeri
c. Să se închine înaintea Diavolului
d. Să bea apă rece

8. În ce zi a intrat Isus în sinagoga din Nazaret? Luca 4,16
a. În ziua pregătirii
b. În ziua întâi
c. În ziua Sabatului
d. Nu se specifică

9. Din cartea cărui proroc a citit Isus în sinagoga din Nazaret? Luca 4,17
a. Isaia
b. Ieremia
c. Iona
d. Ioel

10. Îndrăcitul a fost vindecat la: Luca 4,31
a. Ierusalim
b. Capernaum
c. Betania
d. Betleem

Grilă corectare Luca 1-4

  1. C
  2. B
  3. D
  4. B
  5. A
  6. D
  7. C
  8. C
  9. A
  10. B

Descarcă evanghelia-dupa-luca-1-4.docx


Leave a Comment

Your email address will not be published.