Info Adventist

Un mesaj plin de dragoste de la nepoți, pentru bunici


Cu toate că are mai puțin de trei minute, un clip publicat vineri, 27 Martie 2020, aduce bunicilor și părinților care îl vizionează lacrimi amestecate cu zâmbete.

Sub hashtag-ul #DearGrandparents (#DragiBunici), 15 copii mărturisesc dragostea și grija lor pentru bunici. Ei fac parte din mișcarea globală prin care se încearcă accentuarea ideii „Nu ești singur”. Vorbind limbi diferite, ei transmit un mesaj de speranță bătrânilor afectați de pandemia provocată de virusul COVID-19.

Reacțiile au apărut imediat după ce clipul a fost făcut public. Una dintre mame mărturisea: „Mulțumesc! Mi-au dat lacrimile, și nici măcar nu sunt bunică… cu siguranță bunicii îl [clipul] vor iubi.”

Părinții copiilor care au lucrat la videoclip sunt foarte impresionați de rezultatul final. Distribuindu-l pe una dintre platformele de socializare, unul dintre ei scria: „Copiii mei au fost fericiți să participe. Le este dor de bunici și le trimit îmbrățișări și săruturi virtuale în fiecare zi.”

Acesta este al doilea clip din seria #dearcoronavirus (#dragăcoronavirusule) creat de GAiN Europe. Scopul scurtmetrajelor este încurajarea populației și împărtășirea speranței folosind metode cu care toți se pot identifica și pe care toți le pot înțelege.

Primul clip din această serie, publicat cu o săptămână înainte, pe data de 20 Martie 2020, a fost o scrisoare destinată virusului COVID-19. La crearea lui au participat persoane din 40 de țări, care vorbeau 32 de limbi.

Adrian Dure, angajat al Hope Channel din Germania și coordonator al proiectului mărturisea că a fost așa de emoționat încât abia a putut dormi în ultimele două săptămâni. „Știam că videoclipul circulă și că a fost vizionat în peste 30 de țări”, a spus el.

Conferința Generală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea a publicat videoclipul pe pagina oficială și l-a trimis la toți directorii Departamentului Comunicare. Majoritatea au răspuns pozitiv, mulți dintre ei participând în producțiile video actuale sau viitoare. Exemplul a fost urmat de Adventist Review și Hope Channel.

Adrian a mai adăugat: „Chiar și unele platforme de știri au publicat hashtag-ul și articole despre această inițiativă.”

Este aproape imposibil de stabilit în câte țări a ajuns acest videoclip. Totuși, nu acest lucru trebuie să ne preocupe în aceste momente de criză. În calitate de membri sau prieteni ai Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea trebuie să oferim speranță oamenilor de lângă noi. Acesta este și scopul echipei GAiN Europe care realizează producții video în ciuda bugetului sau a timpului limitat.

Sursă: Adventist News Network

Articolul Un mesaj plin de dragoste de la nepoți, pentru bunici apare prima dată în Biserica Adventistă.

Powered by WPeMatico


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *