Info Adventist

Un muzeu modern al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea a fost inaugurat în Insulele Galápagos

În anul 1970, un profesor de biologie adventist a obținut în mod miraculos un teren foarte bun în Insulele Galápagos pentru a deschide un laborator de cercetare pentru studenții Universității Loma Linda.

La aproape 50 de ani de la acel moment, sute de oameni au mers acolo pentru a participa la inaugurarea unui muzeu și a unui centru de cercetare unde turiștii și oamenii de știință pot descoperi originile Pământului cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație.

Muzeul Originilor Naturii (The Origins Museum of Nature), situat pe Bulevardul Charles Darwin din Puerto Ayora, oraș turistic din Insulelor Galápagos, combină ecranele ce folosesc tehnologia touchscreen cu realitatea virtuală pentru a oferi vizitatorilor o experiență interactivă prin care aceștia pot studia istoria naturală a Insulelor din Oceanul Pacific. Departe de zona exponatelor, două camere au fost dedicate cercetării științifice.

„Ca Adventiști de Ziua a Șaptea, sursa care ne ajută să înțelegem originea noastră, motivul pentru care suntem aici, și scopul nostru de a ajuta și păstra natura este descoperită în relație cu Dumnezeu”, afirma Ted N.C. Wilson, președintele Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea la nivel mondial, în fața unei săli pline de de oameni de știință, oficiali ai Guvernului și membri ai bisericii la inaugurarea muzeului din seara zilei de 29 Februarie 2020. „Fie care mulți oameni să cunoască despre origini și despre Dumnezeu prin intermediul acestui muzeu”, a mai adăugat acesta.

Liderii Guvernului și oamenii de știință au primit cu bucurie inaugurarea Muzeului Originilor Naturii.

Viceprimarul orașului Puerto Ayora a mulțumit Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea pentru deschiderea muzeului și a precizat că mulți oameni vor veni să-l viziteze. Guvernul Republicii Ecuador estimează faptul că un sfert de milion de turiști vizitează anual Insulele Galápagos. Turiștii se îndreaptă în special spre Insula Santa cruz, acolo unde se află muzeul, și spre Insula San Cristobal (aproximativ 100 km distanță).

Un grup de oameni de știință, incluzând directorul Charles Darwin Research Station, care promovează conservarea și biodiversitatea în Insulele Galápagos a lăudat inițiativa de a deschide un muzeu.

Invitație la „a gândi” (subtitlu)

Într-un interviu, Erton Kölher, președintele Diviziunii America de Sud, a descris Muzeul Originii Naturii ca fiind „o invitație la gândire la ceva diferit”. El a adăugat: „Ideea noastră nu este să îi contrazicem pe cei care gândesc diferit de noi ci să le prezentăm alte puncte de vedere la care poate nu s-au gândit până acum. După ce vizitează, s-ar putea ca ei să realizeze că o Mână Creatoare stă în spatele proceselor naturii.”

„Ce iubesc la acest muzeu este că preia filosofia adventistă a educației și o îmbracă în așa mod încât mintea postmodernă, care este atrasă de istorii și care cunoaște tehnologia, să o poată înțelege”, afirma Beardsley-Hardy, directorul Departamentului Educație a Conferinței Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea. „Este apologetică pentru o nouă generație.”

Sursa: Adventist Mission

Powered by WPeMatico


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *