Info Adventist

Capelanul Senatului SUA, recunoscut pentru apărarea libertății religioase

Barry Black, capelan al Senatului Statelor Unite și pastor adventist, a primit medalia Canterbury a organizației Becket pentru apărarea libertății religioase a oamenilor de toate confesiunile în cadrul galei anuale ce a avut loc în New York la finalul lunii mai.

Medalia Canterbury, cea mai înaltă distincție conferită de organizația Becket, aduce recunoaștere persoanelor care dau dovadă de curaj și devotament în apărarea libertății religioase în Statele Unite și în lume. Continuând o tradiție care începe odată cu primul congres continental din anul 1774, capelanul Barry Black a fost recunoscut pentru folosirea poziției sale în conformitate cu recomandările părinților fondatori – cu curaj și încredere în democrație.

Pastorul Barry Black slujește în calitate de capelan al Senatului american începând din anul 2003. Primul pastor adventist de ziua a șaptea și primul afro-american care ocupă această funcție nu este numai consilier spiritual pentru 100 dintre cei mai puternici legislatori din țară, ci și pentru personalul și familiile acestora, numărul lor fiind de peste 7000. Când deschide în fiecare dimineață lucrările Senatului cu o rugăciune, Black dă tonul discuțiilor ce au loc în unul dintre cele mai înalte foruri din țară, dând, în același timp, tonul spiritual pentru întreaga țară.

În elogiul adus capelanului Barry Black, evanghelista Alveta King sublinia: „Există persoane care ar separa sufletul unei persoane de acțiunile pe care acestea le întreprind. Capelania și capelanul Black pot fi un bastion împotriva acestei separări excesive. Fie ca pastorul și capelanul Black să meargă pe urmele lui Hristos în eforturile sale de apărare a drepturilor fundamentale și civile, așa cum a făcut-o unchiul meu, Martin Luther King Jr. Dumnezeu să0l binecuvânteze pe capelanul Black în eforturile sale de a nutri o conștiință bine dezvoltată în Senatul Statelor Unite.”

Înainte de a sluji în Capitol Hill, contra amiralul în rezervă Barry Black a slujit în Marina Statelor Unite timp de peste 27 de ani, încheindu-și cariera în funcția de șef al capelanilor Marinei Statelor Unite. Ghid spiritual și sursă pentru numeroase cuvinte de încurajare despre credință și unitate, Black a abordat aceste subiecte în cărțile The Blessing of Adversity (Binecuvântarea provocării), Nothing to Fear (Nu ai de ce să te temi), Make Your Voice Heard in Heaven (Fă-te auzit în Cer) și în autobiografia sa despre depășirea propriilor adversități, From the Hood to the Hill (Din ghetou pe Dealul Capitoliului).

„Puțini lideri spirituali sunt la fel de talentați în a sluji cu grijă și curaj într-un mediu religios pluralist”, a spus Mark Rienzi, președinte al organizației Becket. „Țara noastră a beneficiat de slujirea lui timp de aproape două decade, iar în acest an dorim să îi mulțumim pentru eforturile sale de apărare a libertății religioase.”

Medalia Canterbury poartă numele uneia dintre cele mai dramatice confruntări pentru libertate religioasă, confruntare ce a avut loc între Arhiepiscopul de Canterbury Thomas à Becket, și Regele Henry al II-lea al Angliei. Gala Caterbury este organizată anual în Hotelul Pierre din New York, bucurându-se de participarea a distinși conducători religioși și apărători ai libertății religioase.

Printre cei care au primit medalia se numără Elie Wiesel, laureat al Premiului Nobel și supraviețuitor al holocaustului, Armando Valladares, poet cubanez și fost deținut politic și dr. Meir Soloveichik, rabinul ortodox al celei mai vechi congregații evreiești din Statele Unite.

Sursa: Adventist Review

Powered by WPeMatico


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *