Info Adventist

Ziua internațională de comemorare a victimelor actelor de violenţă bazate pe religie sau credință

După o creștere fără precedent a violenței împotriva comunităților religioase și a persoanelor aparținând minorităților religioase, Adunarea generală a ONU a adoptat o rezoluție care proclamă 22 august ca fiind Ziua internațională de comemorare a victimelor actelor de violenţă având la bază motivaţii religioase.

În urma acestei decizii, se așteaptă ca toate statele membre, precum și societatea civilă si sectorul privat, să respecte în mod activ această zi internațională și să joace un rol important în promovarea libertății religioase.

Această decizie reprezintă o chemare si o oportunitate de implicare mai serioasă in combaterea intoleranței, discriminării și violenței împotriva persoanelor pe baza religiei sau credinței și să promoveze inițiativele interconfesionale.

Trebuie să colaborăm cu toate entitățile capabile pentru a consolida punerea în aplicare a drepturilor internaționale ale omului care protejează persoanele împotriva discriminării și actelor de violență bazate pe religie. Este important să creștem, de asemenea, inter-religios, interconfesional precum și în inițiativele interculturale și să extindem educația în domeniul drepturilor omului într-o manieră asemenea unui catalizator cheie pentru schimbare.

Actele de teroare sunt menite să intimideze membrii comunităților religioase și, prin urmare, să impiedice practicarea religiei lor.
Această zi internațională este o ocazie de a educa publicul larg cu privire la problemele libertatii religioase și de a mobiliza grupuri religioase, mass-media și politicieni să abordeze această problemă care este în creștere. Existența acestei zile internaționale este o altă oportunitate pentru noi și ar putea deveni un instrument puternic de susținere.

Pagina observatorului internațional este una din cele mai vizitate pagini de pe site-ul ONU (www.un.org), fiecare zi internațională având un site web dedicat, disponibil în cele șase limbi oficiale ale ONU.

Guvernul, societatea civilă, sectoarele publice și private, școlile și universitățile sunt mai receptive la acest subiect și trebuie să folosim acest context pentru a organiza activități legate de acest subiect.

Acesta este un articol scris de Dr. Nelu Burcea, Director Asociat al Departamentului de Relații Oficiale și Libertate Religioasă în cadrul Conferinței Generale si reprezentantul International Religious Liberty Association la ONU.

Powered by WPeMatico


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *